Trafikverket

Trafikverket flyttar fram förändringen av högtalarutropen

Dela

Förändringen att högtalarutrop på järnvägsstationer bara sker vid förseningar eller förändringar, flyttas fram till början av nästa år.

Foto: Stellan Stephenson
Foto: Stellan Stephenson

Förändringen av utrop som skulle införas den 15 november kommer nu istället att ske i samband med att en ny app med trafikinformation lanseras i början av nästa år. Appen tas fram i samarbete med Synskadades Riksförbund. 

– Vi har lyssnat på de inspelen vi har fått och vi kommer att vänta med att ta bort utropen tills dess att appen är färdig, säger Tomas Gustafsson, enhetschef Trafikverket.

På de flesta stationer sker högtalarutrop bara om tåget är försenat eller vid andra förändringar såsom till exempel spårbyte. Förändringen kommer göra så att utropen fungerar likadant på alla stationer i landet och minskar den totala mängden utrop vilket gör att information om trafikstörningar kommer att kunna märkas tydligare.

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Tomas Gustafsson, enhetschef Trafikverket, 010-123 0343

Ulrika Karlsson, nationell press- mediestrateg, 070-762 39 54

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Bilder

Foto: Stellan Stephenson
Foto: Stellan Stephenson
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum