Trafikverket

Trafikverket Förarprov satsar på nya lokaler

Dela

I närmare sextio år har verksamheten med Förarprov huserat i centrala Karlstad. I december går flytten till nya, större lokaler på Körkarlsvägen 5. Flytten bidrar till att antalet prov som kan göras ökar markant.


-Vi kommer i och med flytten att kunna öka kapaciteten att göra fler prov, något som blir mycket bra för värmlänningar som ska ta körkort, berättar enhetschef Anki Juhl vid Trafikverket Förarprov.

De nya lokalerna som planeras ska rymma två teoriprovsalar men också utrymmen för muntliga prov och övrigt verksamhet.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda kunder och medarbetare modernt anpassade lokaler med den senaste tekniken, vi är övertygade om att det kommer att bli en bra miljö att genomföra sitt prov i, säger Anki Juhl.

Trafikverket Förarprov i Karlstad med  25 medarbetare gör varje år drygt 17 000 teoriprov och 9 000 körprov. Trafikverket Förarprov planerar för att verksamheten i de nya lokalerna på Körkarlsvägen 5 ska vara igång den 6 december 2021.

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta:

Ann-Christine Juhl, enhetschef Trafikverket Förarprov Karlstad 010-124 28 12

Bilder

Ladda ned bild
Ann-Christine Juhl enhetschef Trafikverket Förarprov Karlstad
Ann-Christine Juhl enhetschef Trafikverket Förarprov Karlstad
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum