Trafikverket

Trafikverket förbättrar vägar i hela landet i sommar

Dela

Även den här sommaren genomför Trafikverket åtgärder i hela landet för att få bort flaskhalsar, och öka trafiksäkerheten. Vi bygger nytt, asfalterar om och breddar befintliga vägar, separerar för mötande trafik och underhåller broar och tunnlar. Det skapar ett bättre flöde så att du ska komma fram på ett smidigt och säkert sätt.

Foto: Kerstin Ericsson.
Foto: Kerstin Ericsson.

I transportsystemet behöver gång- och cykelvägar, vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser samspela och komplettera varandra för att möta samhällets behov. Vägarna tar oss hela vägen fram och de knyter ihop människor med näringsliv, service och fritidsaktiviteter i hela landet. I Sverige finns cirka 10 000 mil statliga vägar och drygt 80 procent av personresorna i transportsystemet sker med bil eller buss på våra vägar. Väl fungerande vägar är avgörande för tillgängligheten och därför är det viktigt att underhålla de vägar vi har.

Omfattande vägarbeten i hela landet under sommaren
Fler fordon och tyngre transporter har ökat slitaget på vägarna. Trots att det har gjorts många underhållsinsatser finns det fortsatt stora och ökande underhållsbehov på vägarna.

 
Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör Trafikverket. Foto: Elin Gårdestig.

– Vi genomför omfattande vägarbeten i hela landet under sommaren, när färre människor har arbetstider att passa, yrkestrafiken minskar och resultatet av arbetet blir som bäst, säger Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör på Trafikverket. Det  förändrade omvärldsläget kan påverka tillgången på material och priser, vilket kan leda till att alla åtgärder inte kan genomföras som planerat.

Planera din resa och var beredd på att den kan ta längre tid än vanligt, tänk på:

• Var utvilad.
• Håll hastigheten och kör försiktigt vid trafikarbetsplatser – ökad säkerhet för dig, dina   medtrafikanter och de som jobbar på vägarna. Alla ska komma hem efter jobbet.
• Ta god tid på dig – på grund av vägarbeten kan resan ta lite längre tid än planerat, om vägen exempelvis leds om.
• Ta reda på var och när arbetena sker via trafikinformationen på vår startsida på trafikverket.se.

Här nedanför listar vi några av de största vägarbetena i sommar, i olika delar av landet. Använd gärna trafikinformationen via startsidan på trafikverket.se för att hålla koll på vilka vägarbeten som pågår eller startar inom kort.

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör, 010-123 45 91
Ulrika Karlsson, nationell press- mediestrateg, 070-762 39 54

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Bilder

Foto: Kerstin Ericsson.
Foto: Kerstin Ericsson.
Ladda ned bild
Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör, Trafikverket. Foto: Elin Gårdestig.
Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör, Trafikverket. Foto: Elin Gårdestig.
Ladda ned bild
Urval av sommarens vägarbeten. Grafik: Trafikverket.
Urval av sommarens vägarbeten. Grafik: Trafikverket.
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum