Trafikverket

Trafikverket och KLT vill underlätta pendlingen över Ölandsbron

Dela

Trafikverket och Kalmar Länstrafik uppmuntrar resenärer och pendlare mellan Kalmar och Öland att resa tillsammans eller kollektivt. Det miljösmarta resandet minskar också risken för köbildning på Ölandsbron.

Europeiska Trafikantveckan pågår mellan den 16 till 22 september. Det är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Trafikverket och Kalmar Länstrafik medverkar tillsammans under Trafikantveckan för att uppmuntra resenärer och pendlare att bidra till ett hållbart resande för framtiden. Reser du kollektivt eller samåker över Ölandsbron underlättar du dessutom för trafiken under underhållsarbetet då det periodvis finns risk för köbildning.
– Trafikverket gör många insatser för att underlätta för pendlarna under underhållsarbetet. Om fler samåker eller åker kollektivt underlättar det ännu mer. Det leder till färre fordon på bron vilket minskar risken för köbildning, säger Fredrik Hasselström, projektledare för underhållsarbetet på Ölandsbron.

Träffa oss under Trafikantveckan

Under den Europeiska Trafikantveckan finns Trafikverket och Kalmar Länstrafik på Stortorget i Kalmar lördag den 16 september samt på Storgatan fredag den 22 september.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Hasselström, projektledare Trafikverket
fredrik.hasselstrom@trafikverket.se
Telefon: +46 10-123 92 96

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum