Trafikverket

Trafikverket och VR Track avslutar kontrakt

Dela

Trafikverket och järnvägsentreprenören VR Track Sweden har gemensamt beslutat att i förtid avsluta det pågående baskontraktet för järnvägsunderhåll på sträckan Nässjö - Arlöv på Södra stambanan. Trafikverkets övriga kontrakt med VR Track Sweden berörs inte.

Anledningen är att parterna har olika syn på förutsättningarna i kontraktet. Att kontraktet bryts, påverkar inte trafiken på sträckan och har inte heller någon påverkan på det pågående underhållsarbetet. Under hösten utreds vilka förutsättningar och villkor som gäller för kontraktets upphörande, och då går även Trafikverket ut med en ny upphandling. All underhållsverksamhet inom Trafikverket upphandlas i konkurrens.

Det aktuella underhållskontraktet löper från den 1 oktober 2014 till den 30 september 2019 med två optionsår. Det omfattar underhåll av bana, el och signal samt reparationer och avhjälpande underhåll. Även vintertjänster ingår. Sträckan som kontraktet avser är 30 mil med dubbelspårig järnväg mellan Nässjö och Arlöv, inklusive sträckan Älmhult – Olofström.

Fakta Södra stambanan Södra stambanan sträcker sig från Malmö till Katrineholm samt Järna, bland annat via Hässleholm, Nässjö, Linköping och Norrköping. Järnvägen är en av de hårdast trafikerade järnvägslinjerna i Sverige och trafikeras av godståg, pendeltåg och snabbtåg.

Nyckelord

Kontakter

Bengt Olsson
Presschef Trafikverket, 070-357 46 29

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum