Trafikverket

Trafikverket reparerar för längre livstid för broar på Dunkelidsvägen

Dela

Den 22 maj inleder Trafikverket ett underhållsarbete på broarna på Dunkelidsvägen (väg 642) i Oskarshamn. Slutresultatet kommer vara en säkrare bro med utökad livslängd.

Det är broarna söder som Emsfors på Dunkelidsvägen som ska få sig en upprustning. Bland annat kommer broarnas kantbalkar att repareras.

- Betongen på kantbalkarna ska repareras och impregneras för att hålla bättre samt ha bättre förutsättningarna att klara vinterväghållningen. Det är sedan på kantbalken som räcket sitter, säger Niclas Malm, projektledare på Trafikverket.

Först ut är bron över Emåns norra gren vid Emsfors. Där inleds arbetet den 22 maj och förväntas pågå till och med den 9 juni. Bron över Emåns högvattengren renoveras 12-30 juni. Renoveringen kommer innebära att bron får en utökad livslängd men också att det blir säkrare för de som trafikerar sträckan. Renoveringen är max 15 arbetsdagar per bro och givetvis flyttar Trafikverket över arbetet till nästa bro så snart vi är klara på den första.

Bärighetsklassen kommer inte att förändras i och med denna reparation.

Vägen kommer att stängas av under den period som arbetet pågår och trafiken leds om via E22. Trafikverket hoppas att trafikanter har överseende med detta och visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respekterar tillfälliga trafikanordningar.

Tack för att du visar hänsyn!

Kontakter

Niclas Malm, projektledare, 010-123 83 64, niclas.malm@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum