Trafikverket

Trafikverket reparerar för längre livstid för broar på Dunkelidsvägen

19.5.2017 08:47 | Trafikverket

Dela

Den 22 maj inleder Trafikverket ett underhållsarbete på broarna på Dunkelidsvägen (väg 642) i Oskarshamn. Slutresultatet kommer vara en säkrare bro med utökad livslängd.

Det är broarna söder som Emsfors på Dunkelidsvägen som ska få sig en upprustning. Bland annat kommer broarnas kantbalkar att repareras.

- Betongen på kantbalkarna ska repareras och impregneras för att hålla bättre samt ha bättre förutsättningarna att klara vinterväghållningen. Det är sedan på kantbalken som räcket sitter, säger Niclas Malm, projektledare på Trafikverket.

Först ut är bron över Emåns norra gren vid Emsfors. Där inleds arbetet den 22 maj och förväntas pågå till och med den 9 juni. Bron över Emåns högvattengren renoveras 12-30 juni. Renoveringen kommer innebära att bron får en utökad livslängd men också att det blir säkrare för de som trafikerar sträckan. Renoveringen är max 15 arbetsdagar per bro och givetvis flyttar Trafikverket över arbetet till nästa bro så snart vi är klara på den första.

Bärighetsklassen kommer inte att förändras i och med denna reparation.

Vägen kommer att stängas av under den period som arbetet pågår och trafiken leds om via E22. Trafikverket hoppas att trafikanter har överseende med detta och visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respekterar tillfälliga trafikanordningar.

Tack för att du visar hänsyn!

Kontakter

Niclas Malm, projektledare, 010-123 83 64, niclas.malm@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum