Trafikverket

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta

Dela

Trafikverket stänger av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta mellan den 22 april och den 1 maj. Orsaken är att vi bygger dubbelspår mellan Strängnäs och Härad. När vi är färdiga blir det möjligt att köra tätare turer med högre punktlighet.

Avstängningen pågår från lördag den 22 april klockan 00.00 till måndag den 1 maj klockan 04.30. Trafikverket behöver stoppa tågtrafiken för att kunna arbeta på och intill spåret på ett säkert sätt. På måndag morgon den 1 maj rullar tågen som vanligt igen.

Under avstängningen passar vi på att utföra flera arbeten, både längs spåret och vid plattformarna på Strängnäs station. Bland annat kommer vi att arbeta på järnvägen mellan Mariefredsvägen och Strängnäs, och riva den tillfälliga portalen över spåret vid Strängnäs station.

Rulltrappan till resecentrum kommer att monteras på plats. Det är en av anledningarna till att båda plattformarna stängs av vid Strängnäs station, inklusive kiosken, under hela veckan.

De som bor och arbetar nära byggarbetsplatserna kan komma att höra ljud från buller och transporter. Vi gör vårt bästa för att utföra så mycket som möjligt av arbetet dagtid, men vissa arbetsmoment kan även förekomma nattetid. Vi ber om överseende med att vi måste göra vissa arbetsmoment som kan upplevas som störande för närboende.

Järnvägen kommer att vara avstängd vid ytterligare två tillfällen under 2017. Nästa tillfälle är måndag den 21 augusti till söndag den 27 augusti.

SJ informerar om ersättningstrafik på sin hemsida: www.sj.se/trafikinfo

Läs mer: www.trafikverket.se/strangnasharad

Nyckelord

Kontakter

För ytterligare frågor, kontakta:
Per Ahlénius, projektledare Dubbelspår Strängnäs-Härad, Trafikverket 010-124 05 97
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum