Trafikverket

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta

20.4.2017 09:15 | Trafikverket

Dela

Trafikverket stänger av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta mellan den 22 april och den 1 maj. Orsaken är att vi bygger dubbelspår mellan Strängnäs och Härad. När vi är färdiga blir det möjligt att köra tätare turer med högre punktlighet.

Avstängningen pågår från lördag den 22 april klockan 00.00 till måndag den 1 maj klockan 04.30. Trafikverket behöver stoppa tågtrafiken för att kunna arbeta på och intill spåret på ett säkert sätt. På måndag morgon den 1 maj rullar tågen som vanligt igen.

Under avstängningen passar vi på att utföra flera arbeten, både längs spåret och vid plattformarna på Strängnäs station. Bland annat kommer vi att arbeta på järnvägen mellan Mariefredsvägen och Strängnäs, och riva den tillfälliga portalen över spåret vid Strängnäs station.

Rulltrappan till resecentrum kommer att monteras på plats. Det är en av anledningarna till att båda plattformarna stängs av vid Strängnäs station, inklusive kiosken, under hela veckan.

De som bor och arbetar nära byggarbetsplatserna kan komma att höra ljud från buller och transporter. Vi gör vårt bästa för att utföra så mycket som möjligt av arbetet dagtid, men vissa arbetsmoment kan även förekomma nattetid. Vi ber om överseende med att vi måste göra vissa arbetsmoment som kan upplevas som störande för närboende.

Järnvägen kommer att vara avstängd vid ytterligare två tillfällen under 2017. Nästa tillfälle är måndag den 21 augusti till söndag den 27 augusti.

SJ informerar om ersättningstrafik på sin hemsida: www.sj.se/trafikinfo

Läs mer: www.trafikverket.se/strangnasharad

Nyckelord

Kontakter

För ytterligare frågor, kontakta:
Per Ahlénius, projektledare Dubbelspår Strängnäs-Härad, Trafikverket 010-124 05 97
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum