Trafikverket

Trafikverket utkräver vite av Nextjet

Dela

Trafikverkets uppföljning av flygtrafiken under 2017 på flyglinjerna Lycksele- Arlanda och Hemavan/Vilhelmina- Arlanda visar att avtalen inte följts. Trafikverket kräver nu vite av flygbolaget Nextjet.

Mot bakgrund av brister i trafiken på flyglinjerna Lycksele – Arlanda och Hemavan/Vilhelmina – Arlanda har Trafikverket beslutat om att utkräva vite av flygoperatören Nextjet AB. Vitet omfattar drygt 700 000 kronor.
Vid Trafikverkets uppföljning avseende 2017 har ett flertal brister identifierats som bland annat avser punktlighet och uteblivna turer vilket föranleder Trafikverket att kräva ut vite av Nextjet.

− Vi ser allvarligt på att avtalet inte har följts under 2017 och följer utvecklingen noga, säger Anna Fällbom, chef för transportsystem och utredningar på Trafikverket.

Om Trafikavtal
Trafikavtal innebär att Trafikverket betalar ersättning till trafikföretag för interregional kollektiv persontrafik med flyg, tåg, båt eller buss. Trafiken ska vara transportpolitiskt motiverad.
Avtalen gäller delar av landet där det inte finns kommersiella förutsättningar att driva kollektivtrafik.

Kontakter

Anna Fällbom chef Trafikavtal och transportnät, Trafikverket, 010-123 58 59
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum