Trafikverket

Trafikverket varnar för mörka vägar

Dela

Trafikverket vill varna trafikanterna i Norrbotten och Västerbotten för att det saknas vägmålning på många vägsträckor. I höstmörker och regn blir det extra besvärligt då de vita linjerna saknas.

Just nu prioriterar Trafikverket att måla de nybelagda sträckorna i länen som upplevs extra mörka.

- Vi beklagar verkligen att linjemålningen är försenad. Vi jobbar nu intensivt med att hitta lösningar och få de allra viktigaste sträckorna målade så fort det går och vädret medger, säger Håkan Äijä, enhetschef, Trafikverket.

Linjemålningen är försenad eftersom Trafikverket har sagt upp ett antal kontrakt då vi inte varit överens med leverantören. Nu pågår ett intensivt arbete med upphandlingar av linjemålning inför kommande år.

- Vi avsätter extra medel under de närmaste åren för att komma ikapp med linjemålningen i Norrbotten och Västerbotten, säger Håkan Äijä.

Kontakter

Håkan Äijä, enhetschef, Trafikverket, 010-124 18 44
e-post: hakan.aija@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum