Trafikverket

Trafikverkets satsning inför sommarens körkortsprov

Dela

Trafikverket Förarprov laddar nu med åtgärder för att möta sommarens efterfrågan på körkortsprov. Extrapersonal, flyttade semestrar och provtider på vissa kvällar och helger utgör stommen i satsningen.

– Vi gör det vi kan för att möta efterfrågan på prov under högsäsongen, säger Kristina Hagberg, chef på Trafikverket Förarprov. Det du kan göra är att boka in provet i god tid och framför allt, lär dig det som krävs för att vara en trafiksäker och miljömedveten förare.

Många vill ta sitt körkort under lov och semestrar. Trafikverket satsar med en rad åtgärder för att möta efterfrågan. Bland annat anställs extra personal tillfälligt, det handlar om utbildade trafikinspektörer från försvarsmakten och pensionerade trafikinspektörer. Ett 50-tal  av totalt 250 trafikinspektörer flyttar sin semester och arbetar under sommaren. Personal flyttas mellan olika kontor för att möta behoven.

På vissa orter erbjuds provtider på vissa helger och kvällar under våren och sommaren. Lördag 14 maj ordnas en nationell provdag på närmare 50 orter över hela landet.

Trafikverket samarbetar också med trafikskolornas branschorganisationer över hela landet för att hitta gemensamma lösningar både centralt och lokalt.

Tips när du tar körkort:
* Planera din utbildning och ditt prov.
* Boka provet minst sex veckor före.
* På trafikverket.se kan du boka prov. Bokningsläget förändras, så det kan löna sig att återkomma. Tänk på att det kan finnas provtider på andra orter.
* Kom väl förberedd. På trafikverket.se står det vad som krävs för att bli en trafiksäker förare.

Nyckelord

Kontakter

Ylva Lundin, kommunikationschef på Trafikverket Förarprov, 070-666 58 26
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum