Trafikverket

Trafikverkets satsning inför sommarens körkortsprov

Dela

Trafikverket Förarprov laddar nu med åtgärder för att möta sommarens efterfrågan på körkortsprov. Extrapersonal, flyttade semestrar och provtider på vissa kvällar och helger utgör stommen i satsningen.

– Vi gör det vi kan för att möta efterfrågan på prov under högsäsongen, säger Kristina Hagberg, chef på Trafikverket Förarprov. Det du kan göra är att boka in provet i god tid och framför allt, lär dig det som krävs för att vara en trafiksäker och miljömedveten förare.

Många vill ta sitt körkort under lov och semestrar. Trafikverket satsar med en rad åtgärder för att möta efterfrågan. Bland annat anställs extra personal tillfälligt, det handlar om utbildade trafikinspektörer från försvarsmakten och pensionerade trafikinspektörer. Ett 50-tal  av totalt 250 trafikinspektörer flyttar sin semester och arbetar under sommaren. Personal flyttas mellan olika kontor för att möta behoven.

På vissa orter erbjuds provtider på vissa helger och kvällar under våren och sommaren. Lördag 14 maj ordnas en nationell provdag på närmare 50 orter över hela landet.

Trafikverket samarbetar också med trafikskolornas branschorganisationer över hela landet för att hitta gemensamma lösningar både centralt och lokalt.

Tips när du tar körkort:
* Planera din utbildning och ditt prov.
* Boka provet minst sex veckor före.
* På trafikverket.se kan du boka prov. Bokningsläget förändras, så det kan löna sig att återkomma. Tänk på att det kan finnas provtider på andra orter.
* Kom väl förberedd. På trafikverket.se står det vad som krävs för att bli en trafiksäker förare.

Nyckelord

Kontakter

Ylva Lundin, kommunikationschef på Trafikverket Förarprov, 070-666 58 26
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum