Linköpings kommun

Trampa, filma och dela

Dela

Vilken cykeltyp är du? Pendlarcyklisten, motionscyklisten, nöjescyklisten eller kanske alla tre?! Genom en kampanj på sociala medier uppmuntras Linköpingsborna att ladda upp cykelfilmer till kommunens cykel- videoblogg.

Har du två eller kanske tre hjul med makt att förändra livet, hälsan och miljön? Berätta för andra om hur du använder dem och vad du får ut av det. Oavsett vilken typ och om du är nybörjare eller ej så är du välkommen att använda ”cykelvloggen” för att dela erfarenheter, intryck och tips med andra.

- Cykelvloggen är ett nytt sätt att inspirera till ökat cyklande i arbetet för ett koldioxidneutralt Linköpings 2025. Det handlar inte om att cykla mest. Eller cykla längst. Vloggen handlar helt enkelt om att cykla i Linköping, säger Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd.

Dagens cyklister är oftast på väg till sina jobb eller för att hämta barn på skola och förskola. Idag cyklar man inte bara för skojs skull, utan har valt cykeln för att det är ett oerhört tidseffektivt transportmedel där man kommer fram dit man ska på utsatt tid. Intresset för motion- och fritidscykling har dessutom exploderat under senare år.

- Cykeln som fordon är ett fantastiskt verktyg för bättre hälsa, jämställdhet, demokrati och integration. Nu hoppas vi att Linköpingsborna delar med sig av hur cykeln underlättar just deras liv. Att skapa en ännu bättre cykelstad är något vi gör tillsammans och genom vloggen vill vi få fler att bli delaktiga i det, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Alla filmer granskas och läggs upp på Linköpings kommuns Youtube-kanal. De mest genomarbetade filmerna läggs upp på Linköpings Play-kanal. Inkomna filmer publiceras efter sommaren.

Mer information finns på kommunens webbplats http://www.linkoping.se/nyheter-startsida/trampa-filma-och-dela/

Kontaktperson: Kommunalråd Elias Aguirre (S), 072-584 73 10

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum