Resia AB

Träningsprofiler ökar intresset för träningsresor

Dela

Svenskarna vill ha träning på resan. Men inte när man semestrar med familjen. I en SIFO-undersökning från Resia uppger varannan svensk att de inte vill träna på sin vanliga semesterresa.Träningen vill man istället få på renodlade träningsresor tillsammans med en känd profil som kan peppa och inspirera. Allt för att låta resan bli en del av den personliga identiteten.

Ida B Olsson, workoutispassion, i New York. Foto: Pontus Höök
Ida B Olsson, workoutispassion, i New York. Foto: Pontus Höök

– Resandet har blivit den största och viktigaste faktorn i svenskarnas identitet. Den har till och med ersatt faktorer som tidigare varit så viktiga som till exempel vilken jobbtitel man har eller vilken bil man kör. Där av det stora intresset för inspirerande boutiquehotell, instagramvänliga resmål och nu även träningsresor med kända profiler som man inspireras av, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Svenskarna tränar – men helst inte på familjeresan
Överallt går det att läsa om att träning på resande fot ökar. Resia har tillsammans med Kantar SIFO genomfört en undersökning som visar på något helt annat för 2018. Mer än hälften av svenskarna (52) procent menar att de inte tränar alls när de reser privat. Semestern ska enligt dem handla om avkoppling och att upptäcka resmålet och dess kultur. Istället syns en tydlig trend där man åker på renodlade träningsresor tillsammans med vänner eller sin partner och fokuserar helhjärtat på träning och välmående. Viktigt hos många svenskar är även att resan stärks av en mer eller mindre välkänd träningsprofil.

– Det här är en stark trend och under året kommer vi på Resia köra träningsresor på olika sätt med profiler som bland andra Malin Ewerlöf, Petra Månström och Ida B Olsson - mer känd som workoutispassion. För att möta våra resenärers efterfrågan kommer det att finnas allt från maratonresor till yogaresor, samt rena välmåenderesor där fokus ligger på en sund balans mellan träning, mat och dryck i vackra omgivningar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Löpning och maratonresor populärt

Intresset för löpning är större än på många år och det är fler och fler amatörer som tar sig an halvmaror, maraton, triathlon och andra spännande träningsformer. I år finns möjligheten att tillsammans med löpprofilerna Malin Ewerlöf och Petra Månström springa Prag halvmaraton.

– Vi vill visa att det går att göra löparresor på ett avkopplande, roligt och njutbart sätt. På våra resor står upplevelsen, gemenskapen och god mat och dryck i fokus. Vi springer, peppar varandra, äter gott och njuter av resan tillsammans. Det här med att resa iväg och springa ett lopp är en trend som jag definitivt tror är här för att stanna och vi hoppas kunna arrangera fler sådana här resor framöver, säger Petra Månström.

Välmående, balans i livet och vackra boenden?

I det stressade samhälle många lever i idag har flera valt att sätta ner foten och försöka fokusera på en sund balans där familj, arbete, resor och välmående går hand i hand. För att möta den här efterfrågan har vi tillsammans med träningsprofilen Ida B Olsson valt att ta fram resor där fokus ligger på njutning, att unna sig och att träna tillsammans med andra likasinnade.

– Jag märker dagligen i mitt arbete att vi svenskar satsar mer på välmående och hälsa än tidigare. Jag tycker det är viktigt att inte lägga ribban för högt när man ska köra igång utan hitta den där balansen som gör att man mår så bra. Och att få möjligheten att ta med ett härligt gäng ner till värmen och unna sig är något jag verkligen ser fram emot, säger Ida B Olsson, workoutispassion, personlig tränare och coach.

*Mest populära träningsformerna på resan:

 

  1. Varierad träning
  2. Löpträning
  3. Skidor/simning/klättring
  4. Styrketräning/cross fit
  5. Yoga/meditation

*Undersökningen genomfördes av Resia och Kantar SIFO i november 2017.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Ida B Olsson, workoutispassion, i New York. Foto: Pontus Höök
Ida B Olsson, workoutispassion, i New York. Foto: Pontus Höök
Ladda ned bild

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum