Transportföretagen

Transportföretagen kommenterar avtalsrörelsen och ”märket”

Dela
Avtalsrörelsen pågår för fullt och den första delen är nu klar genom att ”märket” är satt av arbetsgivare och fack inom industrin. Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen, kommenterar ”märket”.
Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.
Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

- Det är bra att det finns en överenskommelse om märket, det ger en klar förutsättning för oss i kommande förhandlingar. Nivån kommer vara en utmaning för många medlemsföretag att bära, vi har fortfarande en hel del medlemsföretag som återhämtar sig efter pandemin säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen.

Transporter och den ekonomiska utvecklingen är tätt sammankopplade och branschen är konjunkturberoende. I en lågkonjunktur blir vårt arbete för att stärka företagens konkurrenskraft ännu viktigare. Nu fortsätter arbetet med att förhandla de 54 kollektivavtalen som träffas av förbunden inom Transportföretagen.

- Det blir hårt arbete för såväl oss som för våra motparter. Det kommer att bli tuffa förhandlingar, men det finns ett gemensamt intresse och ansvar för att stärka branschen för den lågkonjunktur som väntar. Målet är att vi går ur avtalsrörelsen med så bra förutsättningar som möjligt för våra medlemsföretag att bedriva sin verksamhet, avslutar Marcus Dahlsten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.
Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Branschrekommendationer är vägen till en lönsammare kollektivtrafik31.5.2023 09:09:40 CEST | Pressmeddelande

Branschens gemensamma rekommendationer för upphandlingar används i ökad utsträckning inom den offentligt upphandlade kollektivtrafiken, det visar årets rapport om den upphandlad busstrafiken. Men mot bakgrund av det ansträngda ekonomiska läget i regionerna behöver fler offentliga upphandlare av kollektivtrafik använda branschrekommendationerna i sina kommande upphandlingar för att få mer kollektivtrafik för pengarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum