Transportföretagen

Transportföretagen kommenterar EU:s femte sanktionspaket

Dela
EU:s ministerråd har nu med skriftligt förfarande (2022-04-08) antagit det femte sanktionspaketet mot Ryssland. De relevanta rättsakterna kommer att publiceras i EUT (Official Journal) inom kort.
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen

”Vi välkomnar att det nu finns beslut om sanktioner på EU-nivå vilket vi och även Svenska Transportarbetarförbundet efterfrågat”, säger Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen och Sveriges Hamnar.

”Nu gäller det att samlas kring de sanktioner som finns. Vi kommer att fortsätta att föra en dialog med regeringen om den fortsatta hanteringen”.

Kontakter

Bilder

Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Flygbranschen överlämnar handlingsplan för framtidens svenska flyg till infrastrukturministern22.5.2023 14:31:03 CEST | Pressmeddelande

I dag har de största aktörerna i svenska flygbranschen överlämnat en handlingsplan för ett långsiktigt hållbart och konkurrenskraftigt svenskt flyg till infrastrukturminister Andreas Carlson. Utifrån fem övergripande mål föreslås konkreta åtgärder som både branschen och regeringen bör vidta för att driva på flygets omställning, öka svenska flygets konkurrenskraft och göra flyget till en naturlig del av den svenska transportinfrastrukturen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum