Transportföretagen

Transportföretagens Caj Luoma fortsätter i Arbetsförmedlingens nationella partsråd

Dela
Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning på Transportföretagen, får fortsatt förtroende som ledamot i Arbetsförmedlingens nationella partsråd.
Caj Luoma, Chef Kompetensförsörjning Transportföretagen
Caj Luoma, Chef Kompetensförsörjning Transportföretagen

Arbetsförmedlingens partsråd är ett rådgivande organ på nationell nivå i frågor som rör Arbetsförmedlingens verksamhet. Partsrådet leds av Arbetsförmedlingens överdirektör som är utsedd av regeringen. I övrigt består partsrådet av representanter för arbetsgivare och arbetstagare.

- Olika typer av arbetsmarknadspolitiska åtgärder är viktiga för transportbranschens kompetensförsörjning. Därför är det viktigt för Transportföretagen att vi fortsätter vara representerade i partsrådet, kommenterar Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning.

Transportföretagen arbetar aktivt med att stärka kompetensförsörjningen inom hela transportnäringen. I arbetet ingår allt från att påverka beslutsfattare till att vidareutbilda lärare. Transportföretagen har i dessa frågor en löpande dialog med flera myndigheter, bland annat Arbetsförmedlingen, på central nivå.

Arbetsförmedlingens partsråd har under 2022, förutom ordförande, bestått av 14 ledamöter varav sju ledamöter representerat arbetsgivare och sju ledamöter representerat arbetstagare. Samma fördelning kommer att bli kvar under 2023.

Kontakter

Bilder

Caj Luoma, Chef Kompetensförsörjning Transportföretagen
Caj Luoma, Chef Kompetensförsörjning Transportföretagen
Ladda ned bild

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 00 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

NY RAPPORT: Så löser vi kompetensbehovet i en förändrad transportsektor1.3.2023 07:01:00 CET | Pressmeddelande

Transportsektorn transformeras idag genom en snabb teknikutveckling i kombination med en målmedveten strävan mot grön omställning och ökad hållbarhet. Teknikutvecklingen leder till behov av ny kompetens, samtidigt som rekryteringsbehovet är stort. För att underlätta kompetensförsörjningen och bidra till en framtida transportsektor behövs flera åtgärder. Det visar en ny rapport från Transportföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum