Transportstyrelsen

Transportstyrelsen avråder från flygningar i Belarusiskt luftrum.

Dela

Transportstyrelsen har gått ut med en information till svenska flygbolag om att överväga att undvika att flyga i Belarusiskt luftrum. Bakgrund till uppmaningen är ett besked från den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA.

Bild: Adobe Stock
Bild: Adobe Stock

EASA har under eftermiddagen uppmanat sina medlemmar att sprida information till respektive lands flygbolag om att överväga att inte flyga i Belarusiskt luftrum. Bakgrund till beskedet är gårdagens händelse då ett flygplan tvingades att nödlanda på flygplatsen i Minsk, Belarus.

Transportstyrelsen uppmanar svenska flygbolag att ta hänsyn till den osäkra situationen och att de därför bör överväga att undvika att flyga i Belarusiskt luftrum.

- Detta besked gäller tills situationen och frågan stabiliserats. Vi följer noga utvecklingen, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Adobe Stock
Bild: Adobe Stock
Ladda ned bild

Om

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen
Olai kyrkogata 35
60232 Norrköping

https://transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

Svaga klimatregler för sjöfarten trots protester18.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sjöfartens FN-organ IMO antog i går slutligt ett nytt globalt styrmedel som ska minska utsläppen från internationell sjöfart. Men de internationella förhandlingarna slutade med ett nederlag för Sverige. Trots högljudda protester antogs lägre utsläppsminskningar än vad man tidigare kommit överens om. “Vi är mycket bekymrade och besvikna”, uppger de svenska representanterna från Transportstyrelsen i en kommentar till beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum