Spring Wine & Spirits AB

Trapiche Perfiles utmanar gamla sanningar

Dela

Perfiles är ett projekt där Trapiche fokuserar på druva och jordmån och vad som händer när en druva får utvecklas med perfekta förutsättningar i jorden. Spring Wine & Spirits släpper 2 400 flaskor av Trapiche Perfiles den 27 maj på Systembolaget som har artikelnummer nr 95197, priset är 149 kronor.

Trapiche Perfiles Calcareo Chardonnay tar den vedertagna sanningen att druvan chardonnay trivs utomordentligt bra i kalkrika jordar, och översätter denna burgundiska sanning till ett betydligt torrare och varmare klimat. Resultatet blir en frisk och fruktig chardonnay med den karaktäristiska mineralton som härstammar ur de kalkrika jordar som finns i gamla flodbäddar. En varsam fathantering avrundar sedan vinet och skänker såväl kryddig aromatik som en klassisk struktur.

Efter att ha skördats för hand fördes druvorna till vineriet där de avstjälkades och sorterades noggrant. Jäsningen skedde vid 15 grader och 40 procent av vinet genomgick sedan malolaktisk jäsning. Vinet lagrades i gamla franska ekfat och fick sedan ligga på sin jästfällning under nio månader.

Odlingarna finns i Gualtallary i Tupungato i Mendoza och ligger cirka 1300 meter över havet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum