Svenskt Trä

Träprisgalan 2020 blir direktsänd digital gala

Dela

Branschorganisationen Svenskt Träs hållbara arkitekturpris Träpriset 2020 blir digital gala som sänds live den 2 december. Träprisgalan, som skulle ha gått av stapeln i mars i år, uppgraderas nu till en digital gala som direktsänds från Berns i Stockholm.

Vasaplan Umeå, Umeå. Fotograf Åke E:son Lindman.
Vasaplan Umeå, Umeå. Fotograf Åke E:son Lindman.

- Vi har alla blivit påminda om att vi lever i en utmanande tid med yttre omständigheter som påverkar både vår vardag och vår framtid. För oss är det viktigare än någonsin att inspirera till hållbart byggande i trä så att vi inte tappar det stora perspektivet. Vi måste trots omvälvande tider fortsätta tänka hållbart, säger Alexander Nyberg som är arkitekt och ansvarig för Träprisgalan på Svenskt Trä.

När coronapandemin blev ett faktum valde Svenskt Trä att tänka om. Att hylla svensk arkitektur i trä var fortfarande viktigt och att offentliggöra vem som vinner Träpriset 2020 skulle fortfarande ske. Istället för att utlova pomp och ståt på plats för en begränsad publik erbjuds nu underhållning och full galakänsla direktsänt till alla.

- Det känns jättekul att nu slutligen få prisa och uppmärksamma de spännande projekten i årets Träpris, säger Carmen Izquierdo, ordförande i Träprisets jury.

Om Träpriset
Träpriset är ett av Sveriges mest eftertraktade arkitekturpris och tilldelas vart fjärde år ett nytt byggnadsverk som uppförts i Sverige och som innehar särskilda arkitektoniska kvalitéer. Byggnaden kan vara ett hus, en bro eller en anläggning där trä använts på ett korrekt sätt som tillvaratar träets möjligheter och samtidigt speglar eller utvecklar den svenska arkitekturtraditionen.

Till Träpriset 2020 har sammanlagt 130 tävlingsbidrag kommit in. Av dessa har juryn besökt 40 byggnader och av dessa har 12 byggnader nominerats. Vinnaren offentliggörs på Träprisgalan den 2 december via en direktsänd digital gala.

Se alla nominerade objekt här.

Läs pressmeddelandet på Svenskt Träs webbplats här.

Läs mer om Träprisgalan 2020 och anmäl dig här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vasaplan Umeå, Umeå. Fotograf Åke E:son Lindman.
Vasaplan Umeå, Umeå. Fotograf Åke E:son Lindman.
Ladda ned bild

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum