Trafikverket

Trasig växel i Hyllie byts i natt

Dela

I samråd med tågbolagen har Trafikverket gjort förändringar av tågtrafiken genom Citytunneln under natten mot onsdag. Syftet är att resenärerna ska störas så lite som möjligt under tiden som ett akut växelarbete i Hyllie genomförs.

Orsaken till det akuta arbetet är en trasig växelkorsning i Hyllie. Arbetet kommer att starta 20.30 under tisdagskvällen och beräknas vara avslutat till kl 05.00 imorgon onsdag den 6 mars.

- Nu får vi hoppas att det inte blir ett plötsligt omslag i väderläget så det inte blir för kallt. Blir det mer än fem minusgrader så kan inte växelbytet utföras, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare på Trafikverket.

 

Fakta

För att kunna åtgärda växelkorsningen har enstaka tåg fått annan gångväg.

Flertalet Pågatåg kommer att köra på en annan bana direkt mellan Malmö och Oxie samt mellan Malmö och Västra Ingelstad i båda riktningarna.

Det innebär att uppehåll på stationerna Triangeln, Hyllie och Svågertorp uteblir för dessa omledda tåg. Resande från Triangeln och Hyllie hänvisas till Malmö C för tågbyte till ordinarie destination.

Resande till/från Svågertorp hänvisas till Malmö C med stadsbuss nr 7 eller till Hyllie med buss nr 33 för vidare färd.

Trafiken beräknas åter rulla som vanligt genom Citytunneln från imorgon onsdag klockan 05.00.

För mer information om din resa kontakta tågbolagen.

Nyckelord

Kontakter

Göran Holmberg, verksamhetssamordnare Trafikverket, 010- 123 91 03

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum