Åklagarmyndigheten

Travkusk åtalas för djurplågeri under ett lopp i Sundbyholms travbana i juli 2020

Dela

Åklagare har i dag onsdag den 2 mars väckt åtal mot en travkusk misstänkt för djurplågeri av en häst i samband med ett travlopp i Sundbyholm, Eskilstuna kommun sommaren 2020.

Åklagaren menar att travkusken ska åtalas för djurplågeri då han under ett travlopp på Sundbyholms travbana i Eskilstuna kommun den 6 juli 2020 utsatt sin häst för lidande utan godtagbara skäl. Kusken ska enligt åklagarens stämningsansökan ha använt ett körspö på ett icke tillåtet sätt genom att piska hästen med det.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 4393-20.

Kontakt

Assistentåklagare Anton Larsson Forsberg är tillgänglig för media i dag onsdag den 2 mars kl. 13–14 på 010-562 52 11. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum