Strängnäs stift

Tre biskopar på gränsen

Dela

På Annandag påsk, den 22 april, firar biskoparna i Strängnäs, Västerås och Karlstad stift gemensam gudstjänst i Järnboås kyrka, som tillhör Nora bergslags församling i Västerås stift.

Gudstjänsten har rubriken ”Psalmer på gränsen” och är ett gemensamt arrangemang för Strängnäs, Västerås och Karlstad – tre stift som gränsar till varandra. Det här är tredje året som biskoparna på detta sätt gör gemensam sak i en gudstjänst.

Biskoparna Johan Dalman, Strängnäs stift, Mikael Mogren, Västerås stift, och Sören Dalevi, Karlstad stift, kommer att hålla en kort predikan var. I gudstjänsten medverkar även de tre kontraktsprostarna Tomas Rådehed, Britta Landin och Pernilla Rosin, samt musiker, kör och brassensemble.

Tid: Annandag påsk, måndag den 22 april, kl 16.00
Plats: Järnboås kyrka

Välkomna!

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum