Svenska Ishockeyförbundet

Tre Kronor spelar VM i Tammerfors, Finland, 13–29 maj

Dela
Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor, har tagit ut den preliminära truppen som ska representera Sverige vid hockey-VM i Helsingfors och Tammerfors, Finland, 13–29 maj.

– Nu är vi framme vid slutmålet för säsongen. Vi har förberett oss för VM i en månads tid och det känns inspirerande att det nu ska börja. För mig personligen är det slutstationen efter tre år som förbundskapten och jag är laddad för att avsluta på bästa sätt. Truppen vi har tagit ut är stark rakt igenom. Vi har högklassiga målvakter, en rutinerad och oerhört spelskicklig backsida och forwards som både kan grovjobba och bidra med spets. Vi känner att vi kan vara med och utmana alla lag i VM, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor.

PRELIMINÄR VM-TRUPP

MÅLVAKTER
35. Oscar Dansk
45. Magnus Hellberg
63. Marcus Högberg

BACKAR
2. Christian Folin
6. Adam Larsson
7. Henrik Tömmernes
23. Oliver Ekman Larsson
26. Rasmus Dahlin
54. Anton Lindholm
56. Erik Gustafsson
64. Jonathan Pudas

FORWARDS
9. Linus Karlsson
12. Max Friberg
17. Oskar Lang
25. Elmer Söderblom
28. Anton Bengtsson
32. Lucas Wallmark
42. Joakim Nordström
48. Carl Klingberg
62. Joel Kellman
66. Nils Åman
72. Emil Bemström
74. Rasmus Asplund
86. Mathias Bromé

SPELSCHEMA

Se bifogad pdf för Tre Kronors match- och träningsschema. Observera att tiderna i schemat är lokala (dvs en timme före svensk tid).

Matcherna sänds i Viaplay/TV6.

MEDIA

Förfrågningar från media hanteras av Tre Kronors presschef Linus Hugosson, som nås på +46 (0) 70-44 50 444 eller linus.hugosson@swehockey.se

Whatsapp-grupp under VM i Finland: Om du önskar vara med i Linus Hugossons whatsapp-grupp under VM i Finland, där han skickar ut nyheter om laget och praktisk information, kan du höra av dig till honom på numret ovan.

NHL-SPELARE TILL VM

I den här artikeln hittar ni en sammanställning över status för NHL-spelare som är aktuella för VM-spel. Listan uppdateras fram till att VM-truppen är komplett.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Dags att rösta fram säsongens All Star Team22.3.2023 17:30:00 CET | Pressmeddelande

All Star Team - Damer 2022/ 2023 Omröstningen gäller svenska spelares insatser i sina klubblag i svenska- eller europeiska-serier samt insatserna i VM. Skriv namn och klubb på de spelare du röstar på. Fyll i formuläret senast 17/4 2023 > All Star Team - Herrar 2022/ 2023 Omröstningen gäller svenska spelares insatser i sina klubblag i svenska- eller europeiska-serier (dock ej ryska) samt insatserna i VM, dock ej NHL spelare. Skriv namn och klubb på de spelare du röstar på. Fyll i formuläret senast 29/5 2023 >

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum