Spanska Turistbyrån

Tre kulturella resmål på Teneriffa

Dela

Teneriffa är mest känd för sitt klimat, sina stränder och den vulkaniska naturen. Mindre kända är öns kultur och historia. I den här artikeln visar vi dig öns gamla städer, ett historiskt centrum som är klassat som världsarv och också lite grand om den typiska kanariska arkitekturen.

San Cristóbal de La Laguna, Teneriffa
San Cristóbal de La Laguna, Teneriffa

San Cristóbal de la Laguna

Staden är en av de äldsta på Kanarieöarna, och dess centrum är UNESCO-skyddad världsarv. Stadens planläggning användes som grund för bosättningarna på den Nya Världen, så man kan på ett sätt säga att många städer i Amerika har sitt ursprung här. Små palatser och rikemanshus kantrar gatorna och staden är mysig att flanera runt i. Det finns en stor gågatudel med många affärer och monument som Domkyrkan, palatserna Nava och Salazar och klostren Santa Catalina och Santa Clara. 

San Cristóbal de la Laguna finns nära flygplatsen Tenerife Norte och dryggt en mil från öns huvudtad, Santa Cruz de Tenerife. Använd dig gärna av de guidade visningar som staden erbjuder för att upttäcka staden. De är gratis.

La Orotava

Många  menar att La Orotova är öns vackraste stad, med sina vackra trädgårdar, ståtliga gamla hus och de typiska traditionella balkongerna, och också det spektakulära landskapet i den frodiga dalen som staden befinner sig i. Stadens mest besökta platser är Casa de los Balcones (det betyder just balkongernas hus), trädgårdarna Hijuela del Botánico och Marquesado de la Quinta Roja, och en rutt med olika kvarnar för att mala gofio, en lokal form av mjöl. Två av de gamla kvarnarna är fortfarande i funktion. 

Det finns olika rutter som kommer att vara till hjälps för att lära känna staden. En guidad tur inkluderar tre museer och avslutas med en provsmakning av lokala produkter från dalen.

Nära La Orotva finns staden Puerto de la Cruz med sevärdheter som parken Lago Martiánez och djurparken Loro Parque.

Garachico

Denna lilla by är sprungen ur sin egen aska, bokstavligen. 1706 blev byn begravd i lava från en vulkanisk eruption. Dess ombyggnad har resulterat i en av de bäst bevarade platser på Kanarieöarna med arktiektur från 1700 och 1800-talet . Bland sevärdheterna finns klostret San Francisco, la Casa de Piedra, la Puerta de Tierra och slottet Castillo de San Miguel.

Bredvid just slottet finns de naturliga bassängerna El Caletón. Andra natursköna platser att besöka i närheten är vulkanen Chinyero och havsklipporna vid La Culata. Avsulta ditt besök med närliggande vinområdet Icod de los Vinos, där populära trädet Drago Milenario de Tenerife finns. Och så finns det goda viner också!

Lär mer om Kanarieöarna på Spain.info.

Läs våra råd för en säker resa på Spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

San Cristóbal de La Laguna, Teneriffa
San Cristóbal de La Laguna, Teneriffa
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum