Dramaten

Tre kvällar med landets vassaste Spoken Word-poeter

Dela

Dramatens välbesökta Spoken Word-kvällar med gästande artister och dj:s har blivit en uppskattad tradition sedan starten 2009. Nu släpps höstens tre kvällar som denna gång äger rum på Elverket. För regi står Niklas Mesaros som gästas av Navid Modiri, Maria Maunsbach, Aiman Jihar och Olivia Bergdahl. För musiken står Ana Diaz. Nypremiär den 29 november.

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner

I höst samlas fem av landets vassaste Spoken Word-poeter och en musiker på Elverket. Det blir tre intensiva kvällar fyllda av poesi och musik, om livet, kärleken och samtiden.

– Det är bra för oss att få pröva en ny scen, det öppnar upp för nya tankar och idéer om hur en poesishow kan göras. Vad som blir annorlunda denna gång är hur nära jag har valt att jobba med kombinationen av musik och poesi, förhoppningsvis hittar jag rätt balans, berättar Niklas Mesaros, som för sjätte gången står för regin av Spoken Word.

Spoken Word på Dramaten har under åren vuxit och vuxit, från en blygsam start i Lejonkulans foajé 2009 till att i dag ta plats på teaterns största scener. 

Dramatens Spoken Word finns även på Youtube. 

Medverkande i höst:
Niklas Mesaros står för regi. Han bokdebuterade tidigare i år med relationsromanen Sjöhästar (Rabén & Sjögren) och fortsätter att med Spoken Word-kvällarna göra Sveriges nationalscen intressant för en ny publik.

Ana Diaz har medverkat i Jills veranda och skrivit låtar till bland andra Britney Spears och David Guetta. Anas musik håller upp ett ljus mot mörkret och får en att vilja försiktigt dansa runt lågan.

Navid Modiri som efter att ha samtalat sig runt hela Sverige nu återvänder till poesin och gör det ingen annanstans än på Dramaten.

Maria Maunsbach har varit programledare för Ligga med P3, stått på Malmös Spoken Word-scener, och gjort en hyllad författardebut med Bara ha roligt (Brombergs).

Aiman Jihar tog sig till final i Ortens Bästa Poet. Aimans poesi präglas av avancerade rim, ordlekar och punchlines i kombination med samhällskritik och självreflektion.

Olivia Bergdahl har stått på scen sedan hon var tolv år och gör nu sitt tredje besök på Dramatens Spoken Word.

Ges inom ramen för Dramaten&.

Dramaten& Spoken Word den 29-30 november och 1 december, Elverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum