Dramaten

Tre kvällar med landets vassaste Spoken Word-poeter

Dela

Dramatens välbesökta Spoken Word-kvällar med gästande artister och dj:s har blivit en uppskattad tradition sedan starten 2009. Nu släpps höstens tre kvällar som denna gång äger rum på Elverket. För regi står Niklas Mesaros som gästas av Navid Modiri, Maria Maunsbach, Aiman Jihar och Olivia Bergdahl. För musiken står Ana Diaz. Nypremiär den 29 november.

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner

I höst samlas fem av landets vassaste Spoken Word-poeter och en musiker på Elverket. Det blir tre intensiva kvällar fyllda av poesi och musik, om livet, kärleken och samtiden.

– Det är bra för oss att få pröva en ny scen, det öppnar upp för nya tankar och idéer om hur en poesishow kan göras. Vad som blir annorlunda denna gång är hur nära jag har valt att jobba med kombinationen av musik och poesi, förhoppningsvis hittar jag rätt balans, berättar Niklas Mesaros, som för sjätte gången står för regin av Spoken Word.

Spoken Word på Dramaten har under åren vuxit och vuxit, från en blygsam start i Lejonkulans foajé 2009 till att i dag ta plats på teaterns största scener. 

Dramatens Spoken Word finns även på Youtube. 

Medverkande i höst:
Niklas Mesaros står för regi. Han bokdebuterade tidigare i år med relationsromanen Sjöhästar (Rabén & Sjögren) och fortsätter att med Spoken Word-kvällarna göra Sveriges nationalscen intressant för en ny publik.

Ana Diaz har medverkat i Jills veranda och skrivit låtar till bland andra Britney Spears och David Guetta. Anas musik håller upp ett ljus mot mörkret och får en att vilja försiktigt dansa runt lågan.

Navid Modiri som efter att ha samtalat sig runt hela Sverige nu återvänder till poesin och gör det ingen annanstans än på Dramaten.

Maria Maunsbach har varit programledare för Ligga med P3, stått på Malmös Spoken Word-scener, och gjort en hyllad författardebut med Bara ha roligt (Brombergs).

Aiman Jihar tog sig till final i Ortens Bästa Poet. Aimans poesi präglas av avancerade rim, ordlekar och punchlines i kombination med samhällskritik och självreflektion.

Olivia Bergdahl har stått på scen sedan hon var tolv år och gör nu sitt tredje besök på Dramatens Spoken Word.

Ges inom ramen för Dramaten&.

Dramaten& Spoken Word den 29-30 november och 1 december, Elverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum