Dramaten

Tre kvällar med landets vassaste Spoken Word-poeter

Dela

Dramatens välbesökta Spoken Word-kvällar med gästande artister och dj:s har blivit en uppskattad tradition sedan starten 2009. Nu släpps höstens tre kvällar som denna gång äger rum på Elverket. För regi står Niklas Mesaros som gästas av Navid Modiri, Maria Maunsbach, Aiman Jihar och Olivia Bergdahl. För musiken står Ana Diaz. Nypremiär den 29 november.

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner

I höst samlas fem av landets vassaste Spoken Word-poeter och en musiker på Elverket. Det blir tre intensiva kvällar fyllda av poesi och musik, om livet, kärleken och samtiden.

– Det är bra för oss att få pröva en ny scen, det öppnar upp för nya tankar och idéer om hur en poesishow kan göras. Vad som blir annorlunda denna gång är hur nära jag har valt att jobba med kombinationen av musik och poesi, förhoppningsvis hittar jag rätt balans, berättar Niklas Mesaros, som för sjätte gången står för regin av Spoken Word.

Spoken Word på Dramaten har under åren vuxit och vuxit, från en blygsam start i Lejonkulans foajé 2009 till att i dag ta plats på teaterns största scener. 

Dramatens Spoken Word finns även på Youtube. 

Medverkande i höst:
Niklas Mesaros står för regi. Han bokdebuterade tidigare i år med relationsromanen Sjöhästar (Rabén & Sjögren) och fortsätter att med Spoken Word-kvällarna göra Sveriges nationalscen intressant för en ny publik.

Ana Diaz har medverkat i Jills veranda och skrivit låtar till bland andra Britney Spears och David Guetta. Anas musik håller upp ett ljus mot mörkret och får en att vilja försiktigt dansa runt lågan.

Navid Modiri som efter att ha samtalat sig runt hela Sverige nu återvänder till poesin och gör det ingen annanstans än på Dramaten.

Maria Maunsbach har varit programledare för Ligga med P3, stått på Malmös Spoken Word-scener, och gjort en hyllad författardebut med Bara ha roligt (Brombergs).

Aiman Jihar tog sig till final i Ortens Bästa Poet. Aimans poesi präglas av avancerade rim, ordlekar och punchlines i kombination med samhällskritik och självreflektion.

Olivia Bergdahl har stått på scen sedan hon var tolv år och gör nu sitt tredje besök på Dramatens Spoken Word.

Ges inom ramen för Dramaten&.

Dramaten& Spoken Word den 29-30 november och 1 december, Elverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Navid Modiri  och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Navid Modiri och Niklas Mesors. Spoken Word/Dramaten&. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum