Åklagarmyndigheten

Tre män begärs häktade för bland annat grova brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor i Eksjö och Gnosjö

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Jönköping lämnade i går torsdag in häktningsframställningar vid Eksjö tingsrätt mot tre män. Brottsmisstankarna mot männen grundar sig i fynd som gjorts vid olika tillslag inom kommunerna Eksjö och Gnosjö. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter sista häktningsförhandlingen i dag fredag.

Två av männen, födda 1978 och 1995, begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för grova brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor medan den tredje, en man född 1980, förutom ovanstående brottsmisstanke dessutom begärs häktad för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.
 
Häktningsförhandlingarna sker i dag fredag i Eksjö tingsrätt med start klockan 10.30, 11.15 samt 13.

Målnummer i Eksjö tingsrätt B 2048-20.
 

Kontakt

Kammaråklagare Jessica Andersson är tillgänglig på 010-562 59 86 efter sista häktningsförhandlingen i dag.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum