Åklagarmyndigheten

Tre män begärs häktade för knivmord i Göteborg i fredags

Dela

Åklagare har begärt tre män i 20-årsåldern häktade misstänkta för mord respektive medhjälp till mord på en man på Hisingen i Göteborg i fredags. Åklagaren är tillgänglig för media efter att sista häktningsförhandlingen genomförts i morgon.

Det var i fredags, den 12/8, som en man skadades och senare avled i stadsdelen Backa på Hisingen i Göteborg efter att ha blivit knivskuren. Tre män, samtliga i 20-årsåldern, greps och anhölls senare samma dag på sannolika skäl misstänkta för mord. Åklagare beslutade i går att begära två av männen häktade för mord medan den tredje begärdes häktad för medhjälp till mord.

Häktningsförhandlingarna sker i Göteborgs tingsrätt i dag kl. 15.15 samt i morgon kl. 9 och kl. 9.45.

Målnummer i tingsrätten: B 12459-22.

Kontakt

Kammaråklagare Viktor Törneke är tillgänglig för media i morgon tisdag kl. 10.30–11 på plats i tingsrätten efter att sista häktningsförhandlingen slutförts. Innan samtliga tre häktningsförhandlingar är genomförda är åklagaren inte tillgänglig för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum