Region Örebro län

Tre månader efter akutmottagningens förändring - Tillgänglighet till akut vård viktig del i den nära vården

Dela
Från den 17 januari kan invånarna vända sig dygnet runt till akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett för bedömning av akuta besvär även inom ortopedi och kirurgi. Det har mottagits med glädje av patienterna, som nu åter kan känna sig trygga i att få hjälp på hemmaplan.

”Självklart har det blivit bättre. Den här förändringen behövdes för att förbättra patientsäkerheten och för att medborgarna ska känna sig trygga”, säger Stefan Branth, medicinskt ansvarig läkare på akutmottagningen.

Bara positiva reaktioner

Avdelningschef Hillevi Valkeinen instämmer. Att det nu går att få hjälp nattetid såväl med medicinska som kirurgiska och ortopediska akuta besvär som inte kan vänta är uppskattat.

”Självklart har det blivit bättre med ytterligare en jourlinje dygnet runt” säger hon som direkt såg en ökning av besöken nattetid.

Även bland personalen är tongångarna positiva. Med två läkare på plats försvann en del logistikproblem som man upplevde innan då man en tid bara hade en läkare nattetid.

Ett resultat av god samverkan

Att två läkare nu bemannar akutmottagningen varje natt, borgar för ökad patientsäkerhet. Bemanningen löses gemensamt av medicin-, ortopedi- och kirurgverksamheterna på sjukhuset.

”Vi hade goda rutiner och samverkan redan innan förändringen och som vi fortsätter att arbeta vidare med” säger Hillevi Valkeinen.

Viktig del av den nära vården

Lena Adolfsson, områdeschef nära vård i Region Örebro län, gläds också över utfallet.

”Det känns bra att vi klarar uppdraget som vi fick av politiken, och gör det möjligt för alla patienter i norra länsdelen att söka vård som behöver ett snabbt omhändertagande på akutmottagningen i Lindesberg även nattetid. Akutmottagningen är en viktig del av den nära vården, och då är det betydelsefullt och en trygghet för våra invånare att vården finns tillgänglig på ett bra sätt dygnets alla timmar” säger Lena Adolfsson.

Nyckelord

Kontakter

Rebecca Oscarsson, verksamhetschef/platschef Lindesbergs lasarett
Tel: 0581-851 10


Lena Adolfsson, områdeschef nära vård
Tel: 0586-24 43 63

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum