Solna stad

Tre nya grundskolor öppnar i Solna

Dela

Nu öppnar tre nya grundskolor i Solna: Internationella Engelska Skolan i Huvudsta, Raoul Wallenbergsskolans nya högstadium i Bagartorp och Solna stads nya grundsärskola i Skytteholm.

Tre nya grundskolor i Solna välkomnar elever till höstterminen 2021, som startar 18 augusti. Internationella Engelska Skolan öppnar en 4-9 skola i Huvudsta, Raoul Wallenbergskolan kompletterar sin F-6 skola i Järvastaden med ett högstadium i Bagartorp och Solna grundsärskola startar upp i Skytteholm.

– De nya grundskolorna i Huvudsta och Bagartorp bidrar till att säkra tillgången på elevp latser i det växande norra och södra Solna. De nya skolorna kommer att bidra tillsammans med de befintliga skolorna i Solna till det viktiga arbetet med att förbättra kunskapsresultaten för elever i Solna, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Visionen för Solnas skolor är att alla Solnas elever ska nå sin fulla potential. Med Solna grundsärskola samlar staden kompetens och resurser på en och samma skola, för att kunna ge rätt och ännu bättre förutsättningar utifrån elevernas individuella behov, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Internationella Engelska Skolan Solna

Den 17 augusti 2021 inviger Internationella Engelska Skolan sin nya grundskola i Huvudsta – en nyetablering i Solna. Internationella Engelska Skolan Solna har lärare från 12 olika länder och arbetar aktivt med mångfald och gemenskap för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande. Skolan ligger i stadsdelen Ingenting i södra Solna och tar emot elever i årskurs 4 till årskurs 9, med plats för 600 till 900 elever.

Högstadieskola i Bagartorp – länets första Svanen-märkta skola

Den 18 augusti 2021 invigs den nya högstadieskolan i Bagartorp, när Raoul Wallenbergskolan expanderar och kompletterar sin skola i Järvastaden (förskoleklass till årskurs 6) med ett nytt högstadium (årskurs 7 till 9). Skolan har plats för omkring 360 elever och kommer att ha en idrottsprofil – i anslutning till skolan finns en fullstor idrottshall, som även kan nyttjas av föreningar och enskilda under de tider den inte används av skolan. I skolan finns också nya lokaler för fritidsverksamhet för unga, under kvällar och helger. Högstadieskolan blir den första skolan i Stockholms län som får en Svanenmärkning, vilket innebär att den lever upp till tuffa krav för miljö och hälsa.

Solna grundsärskola

Den 18 augusti invigds även en ny grundskola i Skytteholm; Solna grundsärskola, som välkomnar ett 40-tal elever till skolstarten höstterminen 2021. Från att grundsärskola tidigare har varit utspritt på andra skolor får nu eleverna en helt egen sammanhållen skola med hög lärarkompetens. Grundsärskolan ska ge eleverna bättre förutsättningar till lärande och utveckling med större möjligheter att anpassa timplaner, undervisningslokaler, schema och pedagogik.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum