Svenska Cykelförbundet

Tre nya guldmedaljörer korade under Svenska Mästerskapen på Landsväg idag

Dela

Tack vare de lättade restriktionerna har publiknärvaron på tävlingsområdet gett hoppet om en lovande tävlingssäsong tillbaka!

Foto: Svenska Cykelförbundet
Foto: Svenska Cykelförbundet

Under en strålande sol och klarblå himmel har SCF Svenska Mästerskapen Landsväg Kortdistans 2021 för Dam och Herr Senior precis avslutats på Falkenbergs Motorbana. Tack vare de lättade pandemirestriktionerna har tävlingsdagen känts mycket mer levande än den gjort på länge.

Årets SM-vinnare i Dam Senior-klassen blev Johanna Palmqvist från CK Hymer och i Herr Senior-klassen tog Jonathan Ahlsson hem guldmedaljen. 

Damernas lopp genomfördes i samlad klunga med få attacker och försök till utbrytningar. Tävlingen avgjordes i en spurt och att Johanna Palmqvist tog hem förstaplaceringen innebär att CK Hymer tar hem ännu en SM-guldmedalj. I Herr Senior-klassen blev det många aktiva attacker och avlösande försök för utbrytningar under första halvan av loppet. Under andra halvan gick Jonathan Ahlsson och Jacob Eriksson, Gånghester CK, iväg i en tvåmannautbrytning och höll den hela vägen till mållinjen med Jonathan som vinnare. I den efterföljande klungan vinner Richard Larsen, Vincents Cycling Club, klungspurten. Bra jobbat alla tävlande, säger Alexander Wetterhall, Assisterande Förbundskapten, Svenska Cykelförbundet.

Under dagen har även SCF Svenska Mästerskapen Elit Para Handbike 2021 genomförts på samma tävlingsbana med Jaktstart som tävlingsform. Cyklisterna levererade en spännande kamp om pallplatserna där Peter Malmberg från CK Bure tog hem guldvinsten. 

Tävlingsformen Jaktstart är fantastiskt spännande! Beroende på vilken klass cyklisten tävlar i, tilldelas en procentsats utifrån skadenivå. Den med högst förmåga har 100% och startar sist, medan den med lägre förmånga har en lägre procentsats, och får en tidigare starttid. Både publik och de tävlande tycker att det är en jätteintressant typ av tävling, säger Michael Lindgren, Förbundskapten Para, Svenska Cykelförbundet.

Bilder

Foto: Svenska Cykelförbundet
Foto: Svenska Cykelförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Efter bakslaget tidigare i sommar; nu kan det koras SM-mästare i Trollhättan!23.7.2021 15:28:53 CEST | Pressmeddelande

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) det tråkiga beskedet att SM XCM (Cross Country Maraton), i samband med Finnmarksturen 2021, behövde ställas in på grund av det rådande pandemiläget. Ett flertal intresseanmälningar att ta över arrangemanget skickades in, men tyvärr krockade datumförslagen med både internationella mästerskap och internationella tävlingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum