Enköpings kommun

Tre nya konstaterade fall inom vård och omsorg och många vårdas för misstänkt smitta

Dela

Under veckan har tre nya konstaterade fall av corona inom den kommunala hemtjänsten rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Ett 50-tal kunder vårdas med misstänkt smitta.

– Vi har få kunder med konstaterad smitta, men rapporten visar att ett 50-tal vårdas med misstänkt smitta inom kommunala hemtjänsten. Det tyder på att ett utbrott av smitta kan ske igen så vi är i ett allvarligare läge, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Verksamheten är hårt belastad då ett intensivt arbete pågår för begränsa smittspridningen. Extra insatser genomförs samtidigt som sjukfrånvaron har ökat, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Vi kraftsamlar inom förvaltningen för att se om medarbetare från andra enheter kan gå in och hjälpa till under en period, säger Lotta Tronêt.

– Vi vädjar också till boende och besökare inom hemtjänsten att fortsätta att följa myndigheternas allmänna råd för att förhindra smittspridning. Just nu framför allt på Kryddgården, där vi ser indikationer på smittspridning och vet att boende gärna träffas i de allmänna utrymmena. Även om inte samma indikationer finns på Ljunggården vädjar vi ändå om samma försiktighetsåtgärd där. Där finns samma tillgång till allmänna utrymmen.

– Tänk framför allt på att stanna hemma om du har symtom och begränsa dina sociala kontakter. Kanske kan du som besökare vänta med ditt besök tills läget har stabiliserat sig?

Vaccinationerna rullar på

Vaccinationerna av kunder och personal inom hemtjänst, hemsjukvård och larm rullar på. I förra veckan vaccinerades cirka 400 medarbetare.

– Vi kommer inom kort att börja skicka ut brevet från Region Uppsala och Enköpings kommun med erbjudande om vaccination till våra kunder som har insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL). De står på tur i vaccinationsplanen, säger Lotta Tronêt.

Fast tid för telefonintervju

I dag behöver vi flytta fram tiden för intervjuer på telefon. Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga klockan 16.30–16.50.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum