Åklagarmyndigheten

Tre personer åtalas för försök till mord i Kristianstad

Dela

I dag väcks åtal mot tre unga män som förra sommaren avlossade flera skott utanför Gamlegårdens köpcentrum i Kristianstad. Nio personer som befann sig på platsen utsattes för mordförsök.

Det var den tredje augusti förra året som tre personer skadades allvarligt när de unga männen körde förbi köpcentrumet på motorcykel och två av dem avlossade vapen. Totalt nio personer befann sig i skottlinjen.

– Utanför köpcentrumet befann sig dessutom flera personer som hade kunnat bli träffade, utan att de befann sig i den direkta skottlinjen, säger kammaråklagare Marie-Louise Holmberg. De misstänkta åtalas därför också för framkallande av fara för annan avseende fem personer som hade kunnat träffas av skotten.

Utöver detta åtalas två av männen för grovt vapenbrott och ytterligare två personer för skyddande av brottsling.

Målnummer i Kristianstads tingsrätt: B 2097-21.

Kontakt

Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg är tillgänglig för media i dag onsdag kl. 13–14,  010-562 62 94.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum