Åklagarmyndigheten

Tre personer åtalas för mord och försök till mord i Borlänge

Dela

Åklagaren har väckt åtal vid Falu tingsrätt för mord och försök till mord den 11 januari 2019 i Borlänge. Det gäller en skjutning som ägde rum i Kvarnsveden, Borlänge. En person avled och en person blev allvarligt skadad.

Tre misstänkta har suttit häktade sedan januari/februari och ett omfattande utredningsarbete har bedrivits innefattande ett stort antal förhör, tekniska undersökningar med mera. De tre häktade åtalas nu för mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Enligt åtalet har de agerat tillsammans och i samförstånd.

Målnummer i Falu tingsrätt: B 234-19.

Kontakt
Chefsåklagare Kristofer Magnusson, tillgänglig för media per telefon kl 11.30-13.30 i dag, fredag, tel 010-562 67 29.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum