Region Örebro län

Tre personer från Örebro län har testats positivt för coronavirus

Dela

Under lördagskvällen har en person från Örebro län testats positivt för det nya coronaviruset. Under söndagen har också två familjemedlemmar bekräftats smittade. Samtliga har lindriga besvär och befinner sig i hemmet med förhållningsregler.

Den först smittade personen, som är i medelåldern, bedöms ha smittats utomlands, i USA, och har kommit hem till Sverige för en vecka sedan. Testning skedde då det framkom att personen kunde ha utsatts för smitta i samband med resan. Kontaktspårning har skett och ett tiotal nära kontakter har kontaktats och fått förhållningsregler.

De två familjemedlemmarna som på söndagen bekräftades smittade är i 50-årsåldern samt i 20-årsåldern.
- Ett arbete att spåra kontakter som kan ha utsatts för smitta har påbörjats och kommer fortsätta under eftermiddagen och kvällen, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare. Kontakterna får förhållningsregler att stanna hemma och vara uppmärksamma på symtom, med instruktionen att då kontakta vården.
Provtagning på nära kontakter sker endast om de utvecklar symtom.

Mer information kommer att lämnas under måndagen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum