Trafikverket

Tre sommarfärjor i Fårösund

Dela

Under senare år har trafiken med vägfärja över Fårösund ökat. Sommaren 2016 var köerna längre än vanligt och trafikläget besvärligt. Lösningen för att minska på trycket sommaren 2017 blir att sätta in ytterligare en färja på Fårösundsleden.

Det blir vägfärjan Freja, till vardags tjänstgörande på Ekeröleden utanför Stockholm, som sätts in som extrafärja. Hon finns på plats i Fårösund från den 3 juli och sex veckor framåt.
- Detta betyder bland annat fler avgångar i tidtabellen. Under de mest hektiska tiderna på förmiddagen och eftermiddagen får de tre färjorna köras i skytteltrafik, säger Erik Olsson, distriktchef i Färjerederiet.

Färjerederiet har inte avfärdat tanken på att sätta in en storfärja på Fårösundsleden, men detta fordrar en omfattande ombyggnad av färjeläget och det tar tid att planera och förbereda en så omfattande åtgärd. Den extra sommarfärjan bidrar till att snabbt förbättra situationen för alla som vill resa mellan Gotland och Fårö under sommaren.

Fårösundsleden går mellan Fårösund på norra Gotland och Broa på Fårö. Färjeledens längd är 1300 meter och överfartstiden är sex minuter.

Mer info på www.trafikverket.se/farosundsleden

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:
Erik Olsson, distriktschef Färjerederiet, 070-5409227
Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum