Region Örebro län

Tre vårdcentraler samordnar sig tillfälligt på Lindesbergs vårdcentral

Dela

Med anledning av den rådande corona-pandemin har beslut tagits om samverkan mellan Lindesberg, Storå och Freja vårdcentraler. Samverkan innebär att de tre vårdcentralerna samlokaliserar sig på Lindesbergs vårdcentral från och med i morgon fredag den 17 april.

Samlokaliseringen innebär att inga patienter kommer att tas emot fysiskt vid Storå vårdcentral eller vid Freja vårdcentrals enheter i Frövi och Fellingsbro.

”Samlokaliseringen möjliggör att våra resurser kan användas för att stärka upp där de behövs mest”, berättar områdeschef Elisabeth Liljekvist.

Dels handlar det om ökat stöd till den kommunala sjukvården där den största riskgruppen för covid-19 finns, dels om att säkerställa att personalen räcker till för att säkra bemanningen av den vård som inte kan vänta och för att möta det väntande ökande antalet covid-patienter vid sjukhusen.

Förstärkta team för medicinskt stöd till den kommunala vården kommer fortsatt att vara på plats vid alla tre vårdcentraler.

Samlokaliseringen gäller längst till och med den 20 september. Senast då återgår vårdcentralerna Freja och Storå till sina ordinarie lokaler.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:

Elisabeth Liljekvist, områdeschef närsjukvård norr
Tel: 0581-851 10

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum