Uppsala kommun

Tre vinnare fick årets omsorgspris

Dela

Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund som är vinnare av årets omsorgspris höjer livskvaliteten för andra i sitt dagliga arbete. Den 12 juni tog de därför emot priset som består av 10 000 kronor var.

Vinnarna av omsorgspriset 2019 är Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund.
Vinnarna av omsorgspriset 2019 är Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund.

För andra gången har Uppsala kommun delat ut omsorgspriset. De tre vinnarna uppmärksammades på kommunfullmäktiges sammanträde 12 juni på Uppsala konsert och kongress, UKK. De fick då priset som utöver äran består av 10 000 kronor var.

Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund får priset för att de bidrar till jämställdhet, god livskvalitet, delaktighet, innovationer och nytänkande på sina arbetsplatser.

– För mig känns det självklart och viktigt att uppmärksamma medarbetare som visat prov på stor skicklighet och yrkeskunnande inom några av våra viktigaste välfärdsyrken. De är förebilder för sitt yrke och ser till att Uppsalaborna får stöd och omsorg när de behöver den som mest. Med sina arbetsinsatser visar de hur viktiga de här yrkena är för att man ska kunna känna sig trygg och leva ett självständigt liv i vår kommun, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Priserna delades ut av omsorgsnämnden, äldrenämnden och socialnämnden.

Vinnaren Stina Göransson är boendeassistent/boendestödjare på en gruppbostad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Den drivs av Frösunda omsorg på uppdrag av omsorgsnämnden. Juryns motivering:
”Stina får omsorgspriset för sitt brinnande engagemang för sitt arbete och för de brukare hon arbetar med. Stina har en unik energi som aldrig verkar ta slut. Hon satsar helhjärtat på att brukarna ska ha en meningsfull vardag, nå sina mål och ha ett gott liv. Stina lägger stor vikt vid att brukarna ska bli så självständiga de kan. Att se till deras delaktighet och inflytande är en viktig del i hennes arbete. Stina är fantastisk på att stötta och peppa och genom att vara den person hon är sprider hon en stor arbetsglädje på arbetsplatsen. Stina tycker att det är viktigt att ta tillvara på varandras olikheter, kompetens och erfarenhet. Hon skapar ett klimat där alla känner sig sedda. Stina är en stor favorit och väldigt uppskattad av våra brukare, medarbetare och närstående. Hon ordnar olika aktiviteter och har i och med det gett brukarna möjlighet att träffa nya vänner och utöka sitt sociala nätverk, som i sin tur leder till en förhöjd livskvalitet. Stina bemöter brukarna med glädje, nyfikenhet, engagemang, omtänksamhet, tydlighet och respekt.”

Vinnaren Philip Hedström är vårdbiträde i hemvården Vaksala södra. Juryns motivering:
”Philip får omsorgspriset för sin förmåga att möta och skapa fina relationer på ett närvarande och ödmjukt sätt med alla sina brukare, oavsett kön, ålder, etnicitet, funktionsnedsättning och socioekonomisk bakgrund. Han beskrivs som en jättebra och fin person som gör allt för brukarens bästa. Philip är stolt över sitt yrke och brinner verkligen för att hjälpa andra. Han bidrar i högsta grad till god livskvalitet bland brukarna. Han tar sitt arbete på stort allvar, ser och sätter varje brukare i centrum. Han ser till brukarens individuella behov och är mycket mån om att behandla alla med respekt. Philip är inte rädd för känsliga eller jobbiga situationer som kan dyka upp i omvårdnadsarbetet. Han har ett sätt som verkligen uppskattas och en förmåga att med lätthet skapa goda relationer med personer i sin omgivning. Trots sin unga ålder har han jobbat i många år – och han är mycket uppskattad av både chef, medarbetare och brukare.”

Vinnaren Caroline Backlund är behandlingsassistent på ungdomscentrum. Juryns motivering:
”Caroline får omsorgspriset för att hon är en uppskattad medarbetare som varje dag gör skillnad för unga Uppsalabor. I sitt engagemang för ungas delaktighet och egenmakt har Caroline varit drivande. Hon är inte rädd för att prova nya arbetssätt. Tack vare hennes arbete blir ungdomar hörda och lyssnade på. Det har bidragit till en positiv förändringsresa för många. Caroline har också utbildat sig kring hbtq och spridit kunskapen vidare på sin arbetsplats. På så sätt bidrar hon till att ungdomar bemöts utifrån de personer som de är och inte utifrån gamla fördomar. Genom sitt arbete skapar Caroline livskvalitet för många.”

Fakta om omsorgspriset

Omsorgspriset delas ut av omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden i Uppsala kommun. Varje nämnd delar ut ett pris var. Priset är på 10 000 kronor. Vinnaren ska jobba för jämställdhet, bidra till en god livskvalitet, verka för delaktighet och bidra till innovationer och nytänkande på arbetsplatsen. Alla som ville kunde under våren nominera någon som de tyckte hade gjort skillnad för dem själva eller för någon de älskar. De tre nämnderna har varsin jury som består av nämndens presidium och fackliga representanter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna av omsorgspriset 2019 är Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund.
Vinnarna av omsorgspriset 2019 är Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund.
Ladda ned bild
Omsorgsnämndens vinnare Stina Göransson.
Omsorgsnämndens vinnare Stina Göransson.
Ladda ned bild
Äldrenämndens vinnare Philip Hedström.
Äldrenämndens vinnare Philip Hedström.
Ladda ned bild
Socialnämndens vinnare Caroline Backlund.
Socialnämndens vinnare Caroline Backlund.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum