Bookmark Förlag

Tredje delen i Sören Olssons populära barnboksserie om Luna är här

Dela

Efter två hyllade böcker om nioåriga Luna och hennes superhörsel är Sören Olsson äntligen tillbaka med den tredje delen i serien. I boken Det osynliga barnet tvingas Luna bolla lögner och hemligheter när en osynlig person plötsligt dyker upp i Lilla Vargudden.

Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar barnbokslegendaren Sören Olsson den något ovanliga vardagen för nioåriga Luna. Det osynliga barnet, den tredje boken i serien, utforskar evigt aktuella ämnen som mobbning, ensamhet och rätten att få vara annorlunda. 

”Utanförskap och utsatthet är något som de flesta människor känner av någon gång i livet. Det känns viktigt att belysa ensamhet och utanförskap med hjälp av både igenkänning och humor. Kanske kan historier som Det osynliga barnet väcka tankar, frågor och funderingar om detta. Kanske kan det även leda till värdefulla samtal och insikter om att vi alla innerst inne är både lika och unika”, säger Sören Olsson. 

SÖREN OLSSON är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Om bokens handling:

Luna är på stadens bibliotek för att träna sin superhörsel när hennes nya kompis Ben plötsligt rusar in. Han är övertygad om att det finns en osynlig person i Lilla Vargudden, men Luna har svårt att tro honom. Osynliga människor finns väl bara i sagorna!

Snart inser Luna att Ben faktiskt har rätt, och de kommer överens om att hålla den mystiska personen hemlig. Men samtidigt som en våldsam storm drar in över samhället märker Luna hur jobbigt det är att dölja sanningen för sina föräldrar och vänner. Kan man bli galen av att behöva hålla reda på en massa lögner?

Böckerna riktar sig till barn i åldern 6–9 år och illustreras av Andrea Femerstrand. Den fjärde delen i serien släpps i april 2022.

Vid intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: Vilhelm Hanzén, Gul PR, på vilhelm@gulpr.se eller 073 - 690 74 09.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Andrea Femerstrand
Omslag: Andrea Femerstrand
Ladda ned bild
Foto: Sevda Svensson
Foto: Sevda Svensson
Ladda ned bild
Foto: Sevda Svensson
Foto: Sevda Svensson
Ladda ned bild
Foto: Sevda Svensson
Foto: Sevda Svensson
Ladda ned bild
Foto: Sevda Svensson
Foto: Sevda Svensson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade och bokaktuella Lauren Groff äntligen i Sverige12.10.2021 11:04:58 CEST | Pressmeddelande

Idag kommer Lauren Groffs nya roman Matrix på svenska. Efter en lång prisbelönt utgivning släpper hon en roman som ger nytt perspektiv på kvinnors liv genom historien. Matrix har mottagits till stående ovationer i USA och kommit till final i National Book Award. Idag möter författaren för första gången sina svenska läsare på Internationell författarscen på Kulturhuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum