Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge

Dela

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

– Den tvåmiljonerssatsning på digitaliseringspott som vi gjorde i budgeten för år 2020 satte igång massor av kreativa processer ute i våra verksamheter. De innovativa förslagen strömmade in och vi kunde satsa på tolv olika projekt som alla ska kunna räknas hem ekonomiskt på några års sikt. Nu tredubblar vi summan och räknar med att kunna genomföra ännu större förändringar som leder till ännu större tidsvinster eller andra besparingar, så att våra lärare kan få mer tid till att lära ut och våra sjuksköterskor mer tid till att sköta de sjuka, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd med ansvar för innovation och digitalisering.

En särskilt utpekad digitaliseringssatsning gäller elevhälsan. En tillgänglig och välfungerande elevhälsovård är ett viktigt redskap för att bryta den växande psykiska ohälsan bland unga.

– Elevhälsa i mobilen var en av de idéer som kom fram i första ansökningsomgången till digitaliseringspotten, men då handlade det om en enda skola. Vi tror att det här behövs på alla skolor. Med hjälp av digitala lösningar kan vi möta dagens elever där de är och bli snabbare och mer tillgängliga. En digital plattform skulle också kunna integrera annat stöd som till exempel civilsamhället och Region Stockholm erbjuder eleverna, säger Karl Henriksson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum