Högskolan i Halmstad

Trio får pris för innovation och samverkan och Hans Löfgren får årets pedagogiska pris

Dela

I dag, fredagen den 12 november, under firandet av akademisk högtid på Högskolan i Halmstad, delades lärosätets pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation ut. Vinnare av respektive pris är Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik, och Olga Torstensson, universitetsadjunkt i datornätverksteknik, Malin Bornhager, universitetsadjunkt i datornätverksteknik och Muhammad Ahsan Rasool, universitetsadjunkt i nätverksforensik.

Trio inom cybersäkerhet och IT-forensik får pris för samverkan och innovation

Högskolans pris för samverkan och innovation går i år till Olga Torstensson, Malin Bornhager och Muhammad Ahsan Rasool före deras arbete med digital säkerhet. De har framgångsrikt utvecklat samarbeten mellan akademi, offentlig och privat sektor för att stödja samhället i kampen mot den snabbt ökande IT-brottsligheten.

– Det är jättekul att vårt arbete uppmärksammas! Det ger oss mer energi att fortsätta att samverka med företag och myndigheter. Att få priset är ett kvitto på att det vi som gör är bra för Högskolan, säger Malin Bornhager.

 
För att se det här innehållet från Okänd måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kort om Högskolan i Halmstads pris för samverkan och innovation

Priset för samverkan och innovation ska uppmärksamma framgångar och insatser som har att göra med nyttiggörande, innovation och samverkan. Priset delas ut till den person eller grupp av personer som har varit särskilt framgångsrik i – att genom samverkan – utveckla och stärka samhällsnyttan i Högskolan i Halmstads utbildning och forskning.

Hans Löfgren får Högskolans pedagogiska pris

Med studenternas olika förutsättningar i fokus försöker Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik, ständigt hitta nya sätt att nå och inspirera till lärande. Engagemanget gör att han får ta emot årets pedagogiska pris vid Högskolan i Halmstad. 

– Det känns fantastiskt! Finare pris kan jag inte tänka mig. Jag gissar att de studenter som har nominerat mig känner att jag bryr mig om att de ska förstå. Kanske inspireras de också av min strävan efter att de ska bli Sveriges bästa ingenjörer, säger Hans Löfgren.

Kort om Högskolan i Halmstads pedagogiska pris

Högskolan i Halmstad inrättade det pedagogiska priset 2007. Utmärkelsen går till en lärare som är särskilt framgångsrik i att utveckla studenters lärande. Vinnaren får delta i valfri europeisk högskolepedagogisk konferens.

Förra årets pristagare

På grund av pandemin blev förra årets akademiska högtid inställd. Därför blev 2020 års pristagare också uppmärksammade under årets högtid. Förra året fick Hibaq Yussuf pedagogiskt pris och priset för samverkan och innovation gick till Frida Stranne.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Hans Löfgren
Hans Löfgren
Ladda ned bild
Olga Torstensson och Muhammad Ahsan Rasool
Olga Torstensson och Muhammad Ahsan Rasool
Ladda ned bild
Malin Bornhager
Malin Bornhager
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny tankesmedja på Högskolan i Halmstad ordnar öppen föreläsning om demokratin i klimatkrisens tid25.11.2021 15:05:40 CET | Pressmeddelande

Tankesmedjan Ideas har bildats för att skapa en mötesplats för aktuella samhällsfrågor med fakta och forskning i fokus. Ideas, som har sin hemvist vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad, bjuder in till föredrag, samtal och poddsändningar som berör många i samhället. Första aktiviteten på Ideas är föredraget Demokratin i klimatkrisens tid med Daniel Lindvall, forskare vid Uppsala universitet.

Hur ska kombinationen idrott och högre studier bli hållbar för elitidrottare?25.11.2021 09:15:00 CET | Pressmeddelande

Att kombinera en elitidrottssatsning med studier innebär att idrottare har en dubbel karriär, något som forskning visar kan vara utmanande. Hur hanterar elitidrottande högskolestudenter utmaningarna och hur kan stödet till individerna optimeras genom att etablera och utveckla utvecklingsmiljöer för dubbla karriärer? Det är fokus i en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också har bidragit till nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer i Sverige.

Högskolan firar framgång och framsteg – 13 nya professorer installeras4.11.2021 10:55:39 CET | Pressmeddelande

Nästa fredag, den 12 november, firar Högskolan i Halmstad återigen akademisk högtid. Då installeras 13 nya professorer i sitt ämbete och 13 nya doktorer promoveras, däribland en hedersdoktor. Andra akademiska framgångar uppmärksammas, till exempel delas pedagogiska priset samt priset för samverkan och innovation ut – för såväl 2020 som 2021. På tisdag och onsdag, den 9 och 10 november, håller de nya professorerna och den nya hedersdoktorn installationsföreläsningar.

Högskolan stärker spetskompetensen inom informationsdriven vård26.10.2021 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sju forskare rekryteras för att ytterligare stärka lärosätets forskning och utbildning inom informationsdriven vård och hälsoinnovation. – Högskolan i Halmstad siktar på att, tillsammans med Region Halland, utveckla en ledande europeisk kompetensnod för informationsdriven vård. Våra nya medarbetare, deras kunskap och erfarenheter är viktiga steg mot detta mål, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, tillträdande vicerektor för forskning vid Högskolan i Halmstad.

Inbjudan till pressträff: Forskningsprojektet Sweden-China Bridges rapport om batteribyte på tunga fordon30.9.2021 14:59:25 CEST | Pressmeddelande

Inom forskningsprojektet Sweden-China Bridge publiceras nu den andra omfattande studien i Kina med fokus på batteribyten för tunga fordon. I studien har man undersökt förekomsten av batteribyte (battery-swapping) för tunga elfordon, det vill säga att enkelt byta ett urladdat batteri mot ett fulladdat, i stället för att ladda batteriet med kabel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum