Enköpings kommun

Trögdsdagen i Lillkyrka 24 september

Dela

Den 24 september är det Trögdsdagen med invigning av Trögdsparken och ny skyltning av fornstigen. En rad aktiviteter pågår under dagen, bland annat besök av Trollkarlen Abbe.

Lillkyrkaborna har varit med och tyckt till om vad grönområdet ska användas till. Många önskade en mötesplats med sittplatser och vackra blommor vilket har resulterat i den nya Trögdsparken. Här kommer man kunna umgås i små och stora grupper och använda de olika sittplatserna som finns här. Det finns möjlighet att grilla och ha mindre evenemang på scenen. Man ska kunna uppleva blomsterprakt, växtlighetens årstidsvariationer och konstverket Dansande.

- Tillsammans med boende i Lillkyrka utvecklas gröna värden på landsbygden och en mötesplats för barn och vuxna skapas, ett uterum för alla åldrar. Kransortens kraft och önskemål tas tillvara i utformningen, ett spännande arbetssätt som knyter samman människor och platser, säger Magnus Hellmark (C), ledamot i tekniska nämnden och upplevelsenämnden.

Det nuvarande skyltsystemet längs med Lillkyrka fornstig arbetades fram för cirka 30 år sedan. Skyltarna som sprider kunskap om områdets fornlämningar är en del i kommunens arbete med att tillgängliggöra kulturarvet. För att öka tillgängligheten finns nu även en engelsk översättning på varje skylt.

- Jag uppskattar verkligen sammanhang där kultur och folkhälsa samspelar. Att vi kan erbjuda naturupplevelser, rörelse och kulturhistoria på samma plats har ett stort värde tycker jag, säger Kristina Eriksson (KD), ordförande i upplevelsenämnden.

Program

Vi ses i Lillkyrka 24 september, start klockan 13.

  • Invigning av Fornstigens skyltning klockan 13.
  • Invigning av Trögdparken klockan 15.
  • Guidning och vandring med skattjakt för barnen, bokbuss.
  • Trollkarlen Abbe trollar.
  • Sportskoj och idrottsaktiviteter, besök fritidsgården, grilla marshmallows.

Evenemanget är ett samarbete mellan Lillkyrka villaförening, Södra Trögds IK och Enköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum