Svenska Ishockeyförbundet

Tröjan kommer tillbaka

Dela

Svenska Ishockeyförbundet fyller 100 år 2022 och tillsammans med CCM kan vi nu presentera en landslagströja i retrostil. Under devisen ”kronorna kommer tillbaka” presenteras idag tröjan i sin helhet.

Kim Martin Hasson och Charles Berglund
Kim Martin Hasson och Charles Berglund

Tillsammans med CCM och Svenska Ishockeyförbundets partners kan vi idag presentera en unik retrotröja som tagits fram med anledning av att hylla Svenska Ishockeyförbundets 100 år. Utöver de retroinspirerade kronorna på bröstet på tröjan finns även alla invalda hockeyprofiler i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame representerade på ärmarna.

Tre Kronor kommer även att bära retrotröjan i jubileumsmatchen mot Tjeckien den 5 maj i Avicii Arena.

– Vårt 100-årsjubileum kommer att firas på flera sätt under året och att genom tröjan kunna lyfta vår historia under Beijer Hockey Games känns väldigt bra. Tillsammans med vår engagerade partner CCM har vi skapat något unikt som vi också hoppas att de svenska fansen ska gilla, säger Christer Plars, kommersiell chef för Svenska Ishockeyförbundet.

Retrotröjan har under veckan skickats ut till alla invalda hockeyprofiler i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame. Kim Martin Hasson och Charles Berglund är några av de senaste invalda hockeyprofilerna och de kommer att hyllas under Beijer Hockey Games i Avicii Arena den 5–8 maj. De är också ansiktena utåt för tröjan som lanseras idag.

– Idag kan vi med stor stolthet presentera en retrotröja med rika detaljer som hyllar svensk ishockeyhistoria, och en extra rolig detalj är att vi har valt att använda CCM:s logga från år 1922, säger Lars Blomqvist, sports marketing manager på CCM Hockey.

Idag släpps retrotröjan till försäljning i Svenska Ishockeyförbundets officiella supportershop, www.trekronorshop.se och hos XXL på Hamngatan i Stockholm.

Klicka här för att se alla invalda profiler i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kim Martin Hasson och Charles Berglund
Kim Martin Hasson och Charles Berglund
Ladda ned bild
Kim Martin Hasson
Kim Martin Hasson
Ladda ned bild
Charles Berglund
Charles Berglund
Ladda ned bild
Invalda stjärnor i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame
Invalda stjärnor i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame
Ladda ned bild
Label i tröjan
Label i tröjan
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum