Ideon Science ParkIdeon Science Park

Trots Corona-krisen: Snacks-företaget RENJER presenterar fyra nya produkter

Dela

Förra året lyckades det svenska företaget Renjer Snacks AB att öka sina intäkter till nästan 12 miljoner kronor. Företaget har utvecklat varumärket RENJER som ett hållbart och näringsrikt viltkötts-alternativ till Beef Jerky. Enligt medgrundaren och VD Alex Kirchmaier så har företaget, som grundades år 2017, lyckats sälja mer än en halv miljon av deras produkter år 2019. Coronakrisen har dock haft en stark inverkan på flera av RENJERs försäljningskanaler och har stoppat deras tillväxt för stunden.

RENJER produktsortiment: Traditional Nordic och Modern Nordic
RENJER produktsortiment: Traditional Nordic och Modern Nordic

För att få ut mesta möjliga av dessa utmanande tider beslutade företaget att påskynda deras produktutveckling och investera i RENJERs framtid. Alex Kirchmaier förklarar:


”Sedan pandemin började i mitten av mars har de flesta återförsäljare stoppat sina inköp. Därför slutade vi sälja vårt nuvarande produktsortiment i nya butiker eftersom det kändes som meningslösa insatser.”

I stället fokuserade teamet all sin energi på att slutföra utvecklingen av fyra nya produkter. Den nya traditionella produktserien, bestående av Nordic Reindeer Jerky och Nordic Elk Jerky med havsalt, är en uppdaterad version av det nuvarande sortimentet medan den andra produktserien har det tydliga målet att krydda till utbudet.

Den mer moderna nordiska serie som RENJER utvecklade därför, består av Elk Jerky med svartpeppar och Red Deer Jerky med chili-lime-smak. När man frågar teamet om bästa smaken, har alla sin egen favorit. Anton Vänskä, som är ett stort fan av kryddstark mat, kan inte få nog av den nya chilismaken. Alex Kirchmaier å andra sidan tycker att den mer subtila kryddan med svartpeppar är godast. RENJERs tredje grundare Tim Schulz, som ursprungligen hade idén om att skapa ett mellanmål baserat på det traditionella lufttorkade receptet på renkött, är mer än nöjd med det förbättrade receptet för den traditionella serien, som kommer otroligt nära det nordiska originalet - med en "liten modern twist", tillägger han.

Produktutvecklingsprocessen, som inleddes i oktober, bara en månad efter RENJER framgångsrikt deltog i den tyska TV-serien “Die Höhle der Löwen” (Draknästet) planerades ursprungligen med målet att det nya sortimentet skulle lanseras hösten 2020. På grund av krisen och den därav skiftade fokusen för teamet, tidigarelades den officiella lanseringen till den 22 juni 2020. Just nu inviger Renjer denna nya era med en 6 veckor lång lanseringskampanj som belönar de lojala fansen med speciella förbeställningserbjudanden.

Fabriken som producerar den nya produktserien är livsmedelssäkerhetscertifierad av IFS. Denna produktionsanläggning uppfyller inte bara de högsta livsmedelssäkerhetsstandarderna, utan har också en avancerad produktionsprocess som leder till en längre hållbarhet på 18 månader samtidigt som man avstår från att använda något annat konserveringsmedel än naturligt havssalt. På grund av dessa förbättringar tror företaget på en ökad framtida försäljning i ett bredare utbud av kanaler.

----

Corporate Communications: Renjer Snacks AB, Alex Kirchmaier, Scheelevägen 15 SE-22363 Lund, Tel.: +46700066174, E-Mail: alex@renjer.ky

Renjer Snacks AB is the world’s leading producer of wild game snacks. RENJER brings the rare and unique flavours of the North to consumers who value sustainable raw materials, taste and quality. www.renjer.ky
Facebook/Instagram: @renjer.ky

Nyckelord

Kontakter

Alex Kirchmaier, VD
E-Mail: alex@renjer.ky
Tel.: +46700066174

Bilder

RENJER produktsortiment: Traditional Nordic och Modern Nordic
RENJER produktsortiment: Traditional Nordic och Modern Nordic
Ladda ned bild
RENJER team: Alex Kirchmaier, Tim Schulz och Anton Vänskä
RENJER team: Alex Kirchmaier, Tim Schulz och Anton Vänskä
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ideon Science Park
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
22363 Lund

+46 46 286 85 00https://ideon.se/

Ideon Science park har kommit att bli en plats där framstående innovationer skapas och spännande tillväxtbolag tar avstamp. Multinationella företag som Axis, Ericsson och Qlik härstammar från Ideon som grundades 1983 i samarbete med Lunds universitet. Flera av världens största innovationsbolag har utvecklingskontor eller samarbetsinvesteringar på området. På Ideon finns en unik mix av kompetenscentra, vilket är vår stora styrka i en värld där branscherna glider samman. Här finns också tillgång till laboratorier av högsta standard, vilket gör Ideon Science Park till en dynamisk tillväxt- och kunskapsmiljö för utvecklings- och forskningsbolag i världsklass. Ideon Science Park arbetar med fyra fokusområden; Future Transportation, Smart Cities, Connected Health och Smart Materials.

Följ Ideon Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ideon Science Park

SWEDEN ICT TAR VÅRA EKOSYSTEM UT I EUROPA - Ideon Science Park ett av Big Six17.11.2020 17:47:43 CETPressmeddelande

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig sektor i sin digitala transformation av processer, produkter och tjänster. Science Park-samarbetet Sweden ICT, där Ideon Science Park är en av sex science parks, är en plattform som stärker Sveriges position som ICT-nation – nu har Sweden ICT som en av femton svenska hubbar utsetts av Vinnova och Regeringskansliet att gå vidare till EU:s EDIH-urvalsprocess.

Med start igår: Ideon Coder Kids tredubblar till 300 barn och ungdomar när det nu går digitalt och samarbetar med fritidshem och skolor28.10.2020 09:03:08 CETPressmeddelande

Sedan 2017 arrangerar Ideon Science Park det populära Ideon Coder Kids på höstlovet. Hittills har det varit en hel dag med programmeringsaktiviteter för såväl nybörjare som mer erfarna kodare i åldern 8-12 år. 3 spännande nyheter för i år är att Ideon Coder Kids utökats till 3 dagar och blir digitalt, det finns för första gången ett Ideon Hackathon för ungdomar 13-15 år och projektet samarbetar i år med fritidshemmen i Lunds kommun och Staffanstorps kommun för åldersgruppen 8-10 år. Hittills är över 300 barn och ungdomar anmälda, vilket är en tredubbling jämfört med tidigare år.

Vinnarna är utsedda i Innovationstävlingen!31.8.2020 09:00:00 CESTPressmeddelande

Ideon Innovation har för andra året i rad tillsammans med samarbetspartners valt att synliggöra och ge utrymme åt nya innovatörer och främja deras tillträde till den stora marknad som Agenda 2030 innebär. Ideon Innovations innovationstävling har fokus på de globala målen och potentiella vinnare är entreprenörer med tidiga idéer som både har en stor affärspotential men också tydligt bidrar till en positiv förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum