TRR

TRRs dotterbolag Startkraft avvecklas

Dela

TRRs huvudmän, Svenskt Näringsliv och PTK, har beslutat att avveckla Startkraft, ett dotterbolag till TRR. Avvecklingen ska ske successivt och ansvarsfullt med hänsyn till såväl medarbetare som kunder och deltagare.

Bakgrunden till avvecklingen är den transformation som svensk arbetsmarknad genomgår. Grundtanken när Startkraft bildades var att ett TRR-anslutet företag skulle kunna använda en och samma leverantör för att hantera en omställning som berörde såväl tjänstemän som arbetare. Förutsättningarna för Startkraft har förändrats de senaste åren och i samband med att den nya reformen förväntas träda i kraft den 1 oktober 2022 kommer förutsättningarna än mer att förändras.
 
 Personligen tycker jag det är tråkigt att Startkraft ska avvecklas. Samtidigt respekterar jag beslutet och förstår att förutsättningarna för vårt grunduppdrag har förändrats. Nu ligger fokus på att göra avvecklingen så ansvarsfullt som möjligt för såväl Startkrafts medarbetare som våra kunder och deltagare, säger Bengt-Åke Olovsson, vd Startkraft.
 
1999 bildade TRR dotterbolaget Startkraft som idag har 21 anställda. Genom åren har Startkraft anlitats av mer än 6 000 företag och hjälpt fler än 70 000 anställda. Startkraft är ett helägt dotterbolag till TRR Trygghetsrådet som har mer än 40 års erfarenhet av omställningsarbete inom svenskt näringsliv.

Nyckelord

Kontakter

Om

TRR arbetar för tjänstemän och arbetsgivare inom det privata näringslivet. Vi är specialister på omställning och kompetensstöd. I våra 35 000 anslutna företag arbetar drygt 1,1 miljoner tjänstemän. Genom olika tjänster och rådgivning vägleder vi företag och deras medarbetare mot ny anställning, studier eller till att starta eget företag. TRR grundades 1974 av parterna på den privata arbetsmarknaden: arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK. TRR är en stiftelse som drivs utan vinstintresse och styrelsen består av representanter för PTK och Svenskt Näringsliv. 

Följ TRR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TRR

Stark arbetsmarknad för privatanställda tjänstemän – lägsta nivåerna av uppsagda på 17 år4.7.2022 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden för tjänstemännen i Sverige är fortsatt stark trots en orolig omvärld, ökad inflationstakt och dystra ekonomiska prognoser. 1896 uppsagda privatanställda tjänstemän har sökt stöd hos omställningsorganisationen TRR under andra kvartalet 2022 och inte sedan 2005 har antalet uppsagda tjänstemän i det privata näringslivet varit så lågt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum