Svenska Friidrottsförbundet

Truppen till lag-EM presenterad: "Spännande utmaning"

Dela

I dag presenterade förbundskapten Karin Torneklint den svenska truppen till lag-EM i Bydgoszcz, Polen, 9-11 augusti. – Vi ser fram emot en tuff och spännande utmaning. Vi kommer göra vårt bästa för att slå så många länder vi kan, och förhoppningsvis bjuda på många fina prestationer, säger Karin Torneklint.

Totalt är det 36 aktiva + stafettlag som kommer representera blågult nästa helg (dock kommer spjutplatsen på damsidan fyllas efter helgen). 

Sverige skickar en stark trupp med många aktiva som är högt upp på Europalistorna individuellt: Daniel Ståhl, Erika Kinsey (som ska dubblera höjd/längd), Andreas Kramer, Angelica Bengtsson och Fanny Roos är exempel på det. 

Dessutom hittar vi guldduon från Gävle/Borås i truppen: Henrik Larsson och Carl Bengtström. Henrik tog guld på 100m under U23-EM i Gävle och kommer springa 100m individuellt och stafett. Carl tog guld på 400m häck under U20-EM i Borås, men springer nu 400 slätt (individuellt och stafett). Glöm inte heller bronsmedaljören från Gävle: Wictor Petersson i kula. 

Hela truppen hittar du här.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum