Linköpings kommun

Trygghet i fokus på årets Ung Dialog

Dela

Nu är det snart dags för årets upplaga av Ung Dialog. Den här gången arrangeras eventet på Skylten och temat för i år är trygghet.

Tid: Tisdag 11 december, klockan 14:00

Plats: Skylten

Syftet med dagen är att unga ska få träffa kommunpolitiker, tjänstepersoner, myndigheter och verksamheter som jobbar med frågor som berör unga. Samtidigt är det ett tillfälle där unga får chansen att förändra, påverka och tycka till om tryggheten i Linköping.

– Temat i år är trygghet i skolan och på fritiden. Mer specifikt handlar det bland annat om mobbning, relation mellan elever och lärare, trygghet utomhus och trygghet under idrotten, säger Anjelica Johansson, ungdomsombud i Linköping.

Politiker, tjänstepersoner, myndigheter och verksamheter kommer att delta i workshops tillsammans med ungdomarna och det kommer även hållas en föreläsning i början av eventet.

– Vi vill ge ungdomarna tillfälle att säga vad de tycker och belysa de idéer och tankar som de har i ämnet och att unga ska förbättra tryggheten för sig själva och andra unga i Linköping, säger Sara Kjellberg, ungdomsombud i Linköping.

Alla Linköpings gymnasieelever, både från kommunala skolor och friskolor är inbjudna. Det finns plats för max hundra deltagare. De som anmält sig nu kommer från olika skolor.

Programmet håller på från klockan 12:30 till 17.00. Klockan 14.00 är en passande tid för pressen att ansluta. 

Kontakter

Anjelica Johansson, ungdomsombud, Anjelica.Johansson@linkoping.se
Sara Kjellberg, ungdomsombud, Sara.kjellberg@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum