Solna stad

Tryggheten i Solna stärks med nattvandring och samverkan med föreningslivet

Dela

Ökad trygghet i Solna är det främsta syftet med nattvandring, som nu får en fortsättning i samarbete med Vasalunds IF efter ett framgångsrikt försök under sommaren 2020. Vasalunds IF får rollen som samordnare av nattvandringarna, och andra föreningar har också möjlighet att delta i en viktig insats för ett tryggare Solna.

Ökad trygghet är det främsta syftet med nattvandring. Nattvandrare har möjlighet att hjälpa, informera, observera och rapportera. Insatsen sker i nära samarbete med såväl polisen som socialtjänsten.

– Vi behöver mobilisera alla goda krafter i samhället för att skapa ett tryggare Solna, där föreningslivet har en nyckelroll och ett stort engagemang. Jag hoppas att fler föreningar och frivilliga bidrar till Vasalunds IF:s arbete med nattvandring, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Nattvandringen med Vasalunds IF är ett lysande exempel på god samverkan mellan stad och föreningsliv. Samtidigt har nattvandring ett starkt symbolvärde för ett civilsamhälle som bryr sig om sin närmiljö och vill bidra till en tryggare stad för alla Solnabor – inte minst stadens unga, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Kvällar och nätter – varje helg

Nattvandringen är ett koncept som är framtaget av Vasalunds IF och Solna stad i samverkan och testades under sommaren 2020. Nu har staden och föreningen kommit överens om en fortsättning under höst- och vårterminen till att börja med – kvällar och nätter varje helg.

Fler föreningar kan ställa upp med nattvandring

Andra föreningar som är intresserade av att göra en insats kan vända sig till Vasalunds IF, som koordinerar nattvandringen. Solna stad ger ett extra föreningsbidrag till Vasalunds IF, som även ska fördelas till andra föreningar som deltar i arbetet.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum