Linköpings kommun

Tryggheten ska öka i Linköping

Dela

Linköpings kommun vill öka tryggheten runt om i kommunen och fler föreningar och medborgare behöver engagera sig i trygghetsinsatser. För att få fler att engagera sig träffades ett antal föreningar, borgmästare Helena Balthammar och kommunalråd Birgitta Rydhagen för ett möte under tisdagskvällen.

– Ingen ska behöva känna sig rädd eller otrygg i sitt bostadsområde. Vi jobbar därför tillsammans med föreningslivet för att öka tryggheten. Från kommunens sida försöker vi bistå föreningarna så gott vi kan för att skapa förutsättningar för fler att engagera sig i sitt närområde, säger borgmästare Helena Balthammar (S).

Under mötet framgick det att det behövs fler personer som nattvandrar i centrum och i det egna bostadsområdet, men att också att det behövs trygghetsinsatser för att skapa fler möjligheter till positiva möten runtom i kommunen. Det kan handla både om förebyggande insatser och om stöd till den som utsätts för brott. Deltagarna vid mötet önskade stöd från kommunen för att få fler att engagera sig i trygghetsskapande frivilligverksamheter.

– Ideella organisationer och medborgare är väldigt viktiga i trygghetsarbetet och gör redan ett bra jobb, men vi ser gärna att fler engagerar sig. Det behövs människor i olika åldrar och med olika erfarenheter, säger kommunalråd Birgitta Rydhagen (MP).

För mer information kontakta borgmästare Helena Balthammar (S), telefon 072-582 80 69.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum