Huddinge kommun - politik

Trygghetskameror på plats i Huddinge centrum

Dela

Under veckan har trygghetskameror dykt upp på platser omkring pendeltågsstationen i Huddinge centrum. Koalitionen i Huddinge har under de senaste två åren satsat 25 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder i kommunen och fler kameror är en del av den satsningen.

- Antalet poliser i regionen har minskat samtidigt som brottsligheten eskalerar. Kommunens eget trygghetsarbete har därför aldrig varit viktigare. Det är positivt att kamerorna i Huddinge centrum äntligen är på plats men många av våra ansökningar fastnar hos myndigheten för att sedan avslås. Det är tydligt att det behövs en ny handlingskraftig regering och ändrad lagstiftning, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Huddinge kommun har skickat in flera ansökningar till integritetsskyddsmyndigheten. En av platserna som har fått avslag är Visättra centrum där två barn blev skottskadade förra sommaren.

- Kamerabevakning på brottsutsatta platser är ett viktigt redskap för att öka tryggheten och därför fortsätter vi arbetet med att driva igenom ansökningarna. Vi överklagar de som avslås och hittills har vi fått genomslag för kameror i Grantorp, Flemingsberg centrum, Stuvsta och nu Huddinge centrum. I höst får även Skogås trygghetskameror, både i centrum och vid Racketcenter, säger Ingalill Söderberg (DP), kommunalråd med ansvar för bland annat trygghetsfrågor.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum