Danderyds kommun

Trygghetsnummer införs i Danderyds kommun

Dela

Inför sommaren 2022 har ett pilotprojekt påbörjats som ger allmänheten möjlighet att komma i kontakt med kommunens inhyrda väktarbolag. Trygghetsnumret är 010-470 58 65. Ringer man trygghetsnumret kommer samtalet till larmcentralen på kommunens inhyrda bevakningsbolag som stödjer den som ringer. Larmcentralen kan se till att väktare åker till platsen och undersöka vad som pågår men även hänvisa till annan trygghetsaktör eller brottsbekämpande insats som polis.

Danderyds kommun är en jämförelsevis trygg och säker kommun. Nu införs även ett trygghetsnummer som allmänheten kan ringa. 

- Vi har ett tydligt fokus på trygghet och det har varit vårt mål att Danderydsborna på ett enkelt sätt ska kunna komma i kontakt med kommunens väktare. Jag är glad att vi nu kan erbjuda just det, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Till en början införs direktlinjen till kommunens väktarbolag som ett pilotprojekt. Beslut om förlängning av projektet kommer att tas efter två år. Utvärderingar görs löpande och sammanfattas i en rapport som utgör underlag för beslut.

- Danderyds kommun ska vara en trygg och säker kommun och vi arbetar på många sätt för att uppnå det, säger Gunnar Liljegren (KD), ordförande för det brottsförebyggande rådet "Trygg i Danderyd".

Trygghetsnumret ersätter inte larmnumret 112 som man alltid ska ringa vid pågående brott eller akuta händelser. Man ska heller inte använda numret vid trasiga belysningar, nedskräpning eller liknande utan det ska man anmäla via felanmälan till kommunen.

För mer information, läs på danderyd.se/kontaktavaktare

Kontakter

Bilder

Om

Danderyds kommun
Danderyds kommunFölj Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Danderyds kommun får fortsatt toppbetyg av näringsidkare3.6.2022 10:20:26 CEST | Pressmeddelande

I Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet i Sverige för år 2021 hamnar Danderyds kommun på plats fyra av Sveriges 290 kommuner. Attityden till företagande, god infrastruktur och att man upplever sig mer trygg än i andra delar av landet är några av de skäl som gör att kommunen får höga rankingpoäng. Enkätundersökningen redovisades den 1 juni på Djursholms slott efter en "Walk and talk".

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum