Upplands Väsby kommun

Trygghetspriset till Väsbyvandrare

Dela

Föreningen För ett tryggare Väsby tilldelas Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun. Föreningen får priset för att ha bidragit till att öka tryggheten i Väsby.

För ett tryggare Väsby tilldelas priset med motiveringen:

”Gruppen samlar engagerade medborgare som oavsett dag och väder vandrar för att skapa trygghet för alla Väsbybor. Initiativet visar vilken styrka, omtanke och hjärta som finns hos kommunens medborgare.”

- Civilsamhällets insatser är oerhört viktiga för att skapa trygghet. Vi ser väldigt positivt på det arbete som alla frivilliga Väsbybor lägger ned och hoppas att ännu fler ska känna sig inspirerade att bidra, säger kommunstyrelsens ordförande Christine Hanefalk (M).

För ett tryggare Väsby bildades i början av 2019 med syfte att öka vuxna människors närvaro vid oroliga platser i kommunen. Arbetsmetoden har gått ut på att genom vuxnas närvaro göra det obekvämt för personer att syssla med hot, narkotikaförsäljning och andra olagliga aktiviteter.

- Priset är en bekräftelse på att det vi gör är viktigt. Det är skönt att se att fler än vi tycker att vårt arbete gör skillnad för ökad trygghet i Väsby, säger Jonna Hasselsten som var med och startade föreningen.

Trygghetspriset delades ut för första gången 2019. Syftet är att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby.

Årets jury bestod av Christine Hanefalk (M), kommunstyrelsens ordförande, Mathias Bohman (S), oppositionsråd, Regina Kevius, kommundirektör, Daniel Wilhelmsson, Polisen och Elina Edin, Brandkåren Attunda.

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum